Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimiyle Millî egemenliğimizin sembolü olan Ankara’nın, “Başkent” oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun.

13 Ekim 2023 Cuma 09:37
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Ankara; Kurtuluş Savaşı boyunca stratejik kararların alındığı, milletimizin mukadderatının şekillendiği ve jeopolitik konumuyla öne çıkan bir karargâh olarak 13 Ekim 1923’te Türkiye’nin başkenti olarak ilan edildi. İşte o günden beri bu kent; “bitti” denilen yerde hürriyet meşalesini yakarak tüm yurdu aydınlatanların kenti oldu.

Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve idare merkezi, milli egemenliğin yegâne temsilcisi olan Ankara; tam 100 yıl evvel başkent olma vasfıyla taçlandırılmış ve bu taç aziz hemşehrilerimize emanet edilmiştir. Bu emaneti Büyükşehir Belediyesi olarak hakkıyla taşımayı tarihimize karşı sorumluluğumuz biliyoruz. Yeşil alanlarımız, kırsal kalkınma hamlelerimiz, toplumsal dayanışma projelerimiz, öğrenci dostu uygulamalarımız ile Cumhuriyetin başkentini sağlam ve emin adımlarla ikinci yüzyıla taşıyacağız. Tüm bunları yaparken, öncü kent olarak şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğiz.

 

Bağımsızlığımızı sembolleştiren hürriyet meşalesini hiçbir zaman söndürmeyecek, aynı azim ve kararlılıkla yarınlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Bu düşünceler ile başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ankara’nın başkent oluşu süresince millet iradesini vatan kabulü hâline getiren devlet erkanına ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

 Ankara’nın, Başkent Oluşunun 100. Yılı Kutlu Olsun.

 

 

MANSUR YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı