Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“90.Yılda 90 Belge” Sergisi…

Metro Sanat Galerisi’nde Düzenlenen Serginin Açılışını Başkan Gökçek İle Tbmm Başkan Vekili Yakut Yaptı - Başkan Gökçek: “Meclis’in 90. Yıl etkinliklerini Büyükşehir Belediyesi Ve Tbmm Pek Çok Yerde Bir Arada Kutlayacak”

03 Mart 2010 Çarşamba 05:03
“90.Yılda 90 Belge” Sergisi…

1.gif

TBMM’nin 90. Yıl Kutlamaları kapsamındaki  "90. Yılda 90 Belge" adlı sergi, Kızılay Metro İstasyonu Sanat Galerisi'nde açıldı. Serginin açılışını TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı. 
TBMM ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meclis’in 90. Yılı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attılar. TBMM’nin kuruluşundan bugüne kadar arşivindeki çeşitli belgelerden oluşan "90. Yılda 90 Belge"  konulu sergi, geçtiğimiz aylarda Meclis’te sergilenmesinin ardından şimdi de Kızılay Metro İstasyonu’nda Ankaralılarla buluştu.
Meclis tarihinde yasama hafızasını oluşturan 90 etkili belgenin sergilendiği açılışın kurdelesini TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile birlikte kesen Başkanı Melih Gökçek, “Bu sene Meclis’in 90. Yıl etkinliklerini Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TBMM pek çok yerde bir arada kutlayacak. Bunun mutluluğunu yaşıyorum ve bugün ilk adımı atıyoruz. TBMM’nin hazırladığı bu güzel sergiye Büyükşehir Belediyesi olarak bu mekanda ev sahipliği yapıyoruz. Sergimizin Ankaralılar için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

2.gif
TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da Meclis’in 23 Nisan 1920 tarihinden bugüne kadar olan yasama, denetleme ve idari faaliyetlerine ilişkin birçok belgenin Meclis arşivinde bulunduğuna dikkat çekerek, bu belgelerin gelecek nesillere aktarılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Eserleri Ankaralıların görmesinin önemine de değinen Sadık Yakut, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek’e katkılarından ötürü teşekkür etti.
Daha sonra TBMM Başkan Vekili Yakut ile Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek sergiyi gezerek, belgeleri tek tek incelediler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Milletvekilleri, bürokratlar, sanatseverler ve çok sayıda Başkentlinin katıldığı ve izlediği sergi, 14 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.