85 BİN YUVA BÜYÜKŞEHİR YARDIMIYLA ISINACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da kömür yardımlarını sürdürerek, 85 bin ailenin yuvasını ısıtacak Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: “Her eve 1 ton miktarında 40 torba kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömür veriyoruz”

14 Kasım 2012 Çarşamba 08:25
85 BİN YUVA BÜYÜKŞEHİR YARDIMIYLA ISINACAK

1.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da kömür yardımlarını sürdürerek, 85 bin ailenin yuvasını ısıtacak.

Başarılı çalışmaları, vizyonu geniş ve ses getiren projeleriyle Ankara’yı her alanda Avrupa’ya örnek gösterilen bir noktaya taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki dar gelirli ailelerin de derdine derman olmaya çalışıyor, ihtiyaç sahibi Başkentlileri soğuk kış günlerinde aç ve açıkta bırakmamaya devam ediyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla kömür yardımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, sosyal inceleme personelinin hassas çalışmalarıyla belirlenen 85 bin aileye kömür yardımı yaparak, dar gelirli ailelerin yüzünü güldürüyor.

HER EVE 1 TON KÖMÜR

Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her eve 1 ton miktarında 40 torba kaliteli ithal kömür dağıtıldığını açıkladı.

Yardım dağıtımında ön koşulun ailenin gelir durumu olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Yardım isteyen vatandaşlarımızın başvurularını üniversite mezunu, deneyimli ve özel görevlendirilmiş personelimiz hassasiyetle değerlendiriyor. Uzmanlarımız kömür yardımı almak isteyenlerin evlerine gidip bakıyor, gerekli tespitleri yapıyor. Evin ısınma biçimine bakılıyor. Evde ısınmak için kömüre gereksinim duyulmuyorsa kesinlikle bu evlere yardım yapılmıyor. Durumları gerçekten çok kötüyse kömür dışındaki yardım kalemlerinde de destek olunuyor. Kömür yardımı alanlara genellikle gıda ve diğer yardımlardan da veriliyor.”

DSC_3470.JPG“KÜKÜRT ORANI DÜŞÜK, KALİTESİ YÜKSEK”

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürün çevreci olmasına da dikkat ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı kömür, kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömürdür. Kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolü gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir” diye konuştu.

BAŞVURULAR ETLİK İŞ MERKEZİ’NE YAPILIYOR

Kış boyunca devam edecek kömür yardımını alabilmek için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar “Osmanlı İş Merkezi Yeni Etlik Caddesi Keçiören” adresinde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nden ayrıntılı bilgi alabiliyor.

Merkeze, “322 11 33 ve  322 45 47” No’lu telefonlardan da ulaşılabiliyor.