Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Büyükşehir Belediyesi, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğiyle özel bir program düzenleyecek.

03 Ekim 2016 Pazartesi 09:39
4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

BÜYÜKŞEHİR'DEN, “4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ” PROGRAMI…

-Büyükşehir Belediyesi'NİN; Orman ve Su İşleri Bakanlığı VE Ankara Üniversitesi işbirliğiyle

DÜZENLEDİĞİ  PROGRAMDA, "Hayvanların Yeri ve Önemi, Hayvan Refahı” temaları İŞLENECEK 

hayvan.jpgBüyükşehir Belediyesi, “4Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeniyleOrman ve Su İşleri Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğiyle özel bir program düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi  Konferans Salonu’nda, 4 Ekim Salı sabahı yapılacak ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur’un açılış konuşmasıyla başlayacak programa, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu ile ilgili kurumların bürokrat ve akademisyenleri katılacak.

Konuşmaların ardından hayvanların insanlarla birlikte yaşamasının önemini, sorunların çözümünü ve paylaşımların sağlıklı bir ortamda nasıl olumlu sonuçlara dönüştüğünü gösteren bir sinevizyon gösterisi sunulacak.

Programda, insanla hayvanın birlikte gerçekleştirdiği eylemlerin sergilendiği atlı gösteri ve KEM (Köpek Eğitim Merkezi) arama köpeklerinin insanlarla yürüttükleri ortak çalışmaların güzel örneklerinden küçük kesitler izlenecek.  

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, programla, öncelikli olarak insanlarla hayvanların kendi doğal ortamları korunarak bir arada yaşamalarının önemine, “İnsan Yaşamında Hayvanların Yeri ve Önemi” ana başlığıyla dikkat çekmek istediklerini vurguladılar. 

Günümüzde sokaklarda yaşayan başıboş köpek ve kedilerin yok edilmesi veya büyük bir barınakta toplanarak kötü şartlarda yaşamaya mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden yetkililer, belediyelerin sokak hayvanlarını Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kısırlaştırdıkları ve gerekli aşılarını yaptıkları sokak hayvanları yaşam alanlarına iade ederek, toplumsal yaşama entegre ettiklerini ifade ettiler.

Programda vurgulanacak diğer bir ana temanın da “İnsan  Sağlığı, Hayvan Refahı” olduğunu belirten yetkililer, hayvan sağlığına gösterilecek özenin, toplum sağlığı için de önemli olduğu, sahipsiz kedi ve köpeğin mahalle, sokak ve parklarda dolaşarak, özellikle başta çocuklar olmak üzere insan sağlığına zarar vermemesi, bunun yanı sıra hayvan hakları çerçevesinde sağlıklı bir hayat sürmeleri için sorumlu kurum ve kuruluşlar ve vatandaşların yapmaları gerekenler anlatılacak.