15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:15
"15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ" SERGİSİ AÇILDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE, FETÖ’CÜ TERÖRİSTLERİN 15 TEMMUZ’DAKİ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE ENGEL OLMAK İÇİN ŞEHİT VE GAZİ OLAN VATANDAŞLARIN KAHRAMANCA MÜCADELESİNİ KONU ALAN, ANADOLU AJANSI’NIN FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI SERGİ, 26 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK OLACAK

-GÜVENPARK SANAT GALERİSİ İLE KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDEKİ SERGİDE, 160 FOTOĞRAF KARESİ YER ALIYOR

sergi.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, FETÖ’cü teröristlerin, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine engel olmak için şehit ve gazi olan vatandaşların kahramanca mücadelesini konu alan, Anadolu Ajansı’nın çektiği fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Günü” fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi ile Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde 160 fotoğrafın Başkentlilerle buluştuğu sergi, 26 Ağustos Cuma gününe kadar açık kalacak.

Güvenpark Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına;  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Anadolu Ajansı Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, bürokratlar, akademisyenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-TEKCAN “15 TEMMUZ KAHRAMANLARINI UNUTMAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi büyük bir acı yaşandığını ifade ederek, kahraman Türk milletinin göğsünü siper ederek darbecileri püskürttüğünü söyledi. Tekcan, “Bu hainlerin yaptıklarını unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Serginin Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı işbirliğinde düzenlendiğini belirten Tekcan, kısa süre içinde Ankaralı şehitlerin fotoğraflarının sergileneceğini kaydetti.

-ALUÇ: “AMANSIZ BİR MÜCADELE VERDİK…”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç da 15 Temmuz’un, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, tüm yurtta vatansever vatandaşların şanlı direnişi ve haykırışıyla tarihe geçtiğini kaydederek, “O gün 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Türk halkı sokaklardaydı. Bizler de sokaklardaydık. Belediye Başkanımız, bürokrat arkadaşlarımız, topyekun çalışanlarımızla bu darbe girişimine karşı amansız bir mücadele verdik” dedi.

Anadolu Ajansı’nın profesyonelce çekimleriyle o geceye ait izlerin daha net görüldüğünü ifade eden Aluç, “Ben bu güzel fotoğraflarla bizi buluşturan Anadolu Ajansımıza ve bunların sergilenmesinde emeği geçen Basın Yayın Daire Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-KİREÇÇİ: “15 TEMMUZ MİLLİ BİR MESELE”

Anadolu Ajansı (AA) Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireççi ise böyle bir serginin parçası olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydederek, 15 Temmuz’un milli bir mesele olduğunu, bu nedenle  fotoğraf ve görüntü talep eden tüm kurum ve kuruluşlara her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.

Darbe girişimiyle ilgili Türkçe, İngilizce, Arapça olarak kitap hazırladıklarını ve meydanlarda da dağıttıklarını ifade eden Kireççi, kitabın web sitesinden ve Twitter’dan PDF’nin ücretsiz olarak indirebileceğini ifade etti.