Proje Adı
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı
Detay

ANKARA YEŞİL ŞEHİR EYLEM PLANI

Ankara Yeşil Şehir Eylem Planı (YŞEP), Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yürütücülüğünde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Programı kapsamında hazırlanan bir plandır.   Ankara YŞEP, şehrin İklim değişikliği kaynaklı çevresel zorluklar başta olmak üzere kentin dayanıklılığını artırmaya yönelik zorlukların üstesinden gelebilmek adına kentsel sektörler özelinde eylemlerin geliştirilmesi prensibine dayanmaktadır. YŞEP, yerel çevrenin kalitesini ve şehrin dirençliliğini artırmak için su, hava kalitesi, enerji ve atık altyapısı, ulaşım sistemi, finans, yönetim, binalar ve yeşil alanlarda değişiklik yapmaya yönelik projeleri ve politika eylemlerini değerlendirmektedir. Projenin devamında, Ankara’nın çevresel zorluklarına yönelik geliştirilen vizyon ve stratejik amaçlar ile bağlantılı olarak sektör özelinde eylemler geliştirilmiştir.

Durumu
Devam Eden