YENİ ÇİFTLİK RESTORANT'ININ KAPATILMASI

18 Mart 2013 Pazartesi 00:00
YENİ ÇİFTLİK RESTORANT'ININ KAPATILMASI

-ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ İÇİNDE FAALİYET GÖSTEREN YENİ ÇİFTLİK RESTORANT’ININ ÇALIŞMA RUHSATINDA KULLANIM ALANI YASAL OLARAK 900 METREKARE İKEN, TESİSİN KAÇAK İLAVELER YAPARAK 4500 METREKARELİK BİR ALANI KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YASA DIŞI DURUMA MÜDAHALE EDİLMESİ AMACIYLA AÇILAN DAVA SONUCUNDA MAHKEME KARARI GEREĞİ TESİSİN MÜHÜRLENEREK FAALİYETLERİNİN DURDURULMASI KARARI VERİLDİ

yeni_ciftlik.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yapılan denetimlerde, Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde yer alan Yeni Çiftlik Restorant’ının çalışma ruhsatında, 900 metrekare olan kullanım alanının, gerek kira sözleşmesine gerekse alınan ruhsata aykırı olarak gerçekleştirilen ek tesislerle 4500 metrekareye çıkarılarak kullanıldığının tespit edildiğini ve bu nedenle işyerinin mahkeme kararıyla kapatıldığını bildirdiler.

Belediye yetkilileri, tesisin kira sözleşmesi ve aldıkları çalışma ruhsatına uygun bir şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla denetim yapıldığını, yapılan denetimde, “Ruhsat harici düğün salonu işletildiği, ruhsat alanı dışında ruhsatsız ikinci bir restoran daha çalıştırıldığı, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda kullanım alanı 900 metrekare iken 4500 metrekare alan kullanıldığının” tespit edildiğini bu nedenle işyerini mühürlemek istediklerini belirtiler.
İşyeri sahibinin “mühürleme işlemine” karşı yürütmeyi durdurma kararı aldığını, bu yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi’nin Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğunu, belirten yetkililer, “mahkeme; İşletilen işletmeye ait İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nın iptal edilerek, işletmenin faaliyetten men edilmesine onay verdi. Bu karar üzerine işletmeci dün bir zorluk çıkartmadan mallarını boşalttı” dediler.