Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yaşlıların Kızılcahamam Keyfi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLILAR HİZMET MERKEZİ ÜYELERİ, KIZILCAHAMAM’DA KEYİFLİ BİR SONBAHAR GÜNÜ YAŞADILAR -KIZILCAHAMAM’IN ŞİFALİ SULARINDAN YARARLANAN ÜYELER, YÖRESEL TATLARI DA DENEDİLER

05 Ekim 2011 Çarşamba 09:10
Yaşlıların Kızılcahamam Keyfi…

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri,   Ankara’nın turistik ilçesinden Kızılcahamam’da keyifli bir sonbahar günü yaşadılar. Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte merkez üyeleri, hem şifalı sulardan faydalandılar hem de yöresel tatları denediler.

1.JPG
Yaşlıların sosyal hayatlarında her zaman aktif olmaları için çalışan Yaşlılar Hizmet Merkezi, üyelerine farklı programlar sunarak hayatın her zaman içinde olmaları için çalışıyor. Merkez, yılın her günü sürdürdüğü etkinlikler kapsamında Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle de Kızılcahamam’a gezi düzenledi.

2.jpg
Kızılcahamam etkinliğine Ankara’da yaşayan 60 yaş ve üstü 80 üye katıldı. Özellikle kaplıcalarıyla meşhur Kızılcahamam’ı görme şansı bulan yaşlılar, günün ilk saatlerinde sıcak suyun tadını çıkardılar. Kızılcahamam’ın güzel mekanlarından biri olan Ankara Konak’da sıcak bir karşılanmayla yemeklerini yiyen Merkez üyeleri, küçük bir şehir turu yaparak çarşıda güzel ve keyifli zaman geçirdiler. Yapılan alışverişlerde hem kendilerine hem çocuklarına hem de torunlarına bir şeyler almayı unutmayan Hizmet Merkezi üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirmesinden duydukları memnuniyeti ve sosyal hayattan kopmadıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Yaşlılara Hizmet Merkezi, yaşlıların ev ortamlarında desteklenmeleri ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmelerini amaçlıyor. Merkez, üyelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırırken, yalnız olmadıklarını onlara hissettirerek onurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Merkez üyelerine evlerinde temizlik, tamirat, sağlık, psiko-sosyal yardımlar da ücretsiz olarak veriliyor.