Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yaşlılar Haftası İçin Özel Eğlence...

- Eryaman Aile Yaşam Merkezi Bünyesindeki Yaşlılar Lokali’nin Özel Eğlencesinde Yaşlılar Günü Kutlandı

05 Ekim 2010 Salı 06:00
Yaşlılar Haftası İçin Özel Eğlence...

Kültürel değerleri yarınlara taşıyan, dün ile bugün arasında köprü kuran yaşlılara minnet borcunu, ücretsiz sunduğu birçok hizmetle ödeyen Büyükşehir Belediyesi Dünya Yaşlılar Günü’ne özel bir program düzenledi.

1.JPG
Eryaman Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki Yaşlılar Lokali üyeleri Türk Sanat Müziği nağmeleriyle huzur bulurken, şiirler dinleyenleri anılara doğru kısa bir yolculuğa çıkardı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplumun çınarlarını sadece bir gün değil 365 gün sürdürdüğü etkinliklerle destekliyor. Yaşlı bireylerin toplumsal yaşamda daha aktif rol alabilmesi için birçok imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ömürlerinin büyük kısmını topluma ve ülkelerine hizmetle geçiren insanların, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, sağlıklarını takip etmek, psikolojilerini düzeltmek veya evdeki işlerini kolaylaştırmak için de yoğun çaba sarf ediyor.
Yaşlı vatandaşları özel günlerinde de yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim BM Dünya Yaşlılar Günü’ne özel bir program düzenledi. Eryaman Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki Yaşlılar Lokali’nde düzenlenen etkinliğe Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri ve diğer aile yaşam merkezinden konuklar da katıldı. Yaşlılar Lokali üyelerinin oluşturduğu Türk Sanat Müziği korosunun konser verdiği programda, Şiir Kulübü de dinletiler sundu. Şiirlerle kimi zaman gözleri dolan, kimi zaman kahkahalara boğulan Yaşlılar Lokali üyeleri, konserin keyfini de arkadaşlarından oluşan koroya eşlik ederek çıkardılar.

2.jpg
Programda kısa bir konuşma yapan Yaşlılar Lokali üyesi Şiir Kulübü Başkanı Mehmet Yetişaslanlı, “Gönül arzu ediyor ki yaşlılar her zaman hayata tutunsun, sosyal ortamları artırılsın, içinde bulunduğumuz Eryaman Aile Yaşam Merkezi gibi ortamların bize sunduğu mutluluğu ve huzuru diğer tüm kentler de yaşayabilsin” diye konuştu. Aile yaşam merkezinde spor aktiviteleri ve pek çok kursa katıldığını dile getiren Yetişaslanlı, “Ben buraya aile yaşam cenneti ismini veriyorum. Sabah içeriye girdiğimiz andan itibaren bizi melek gibi insanlar karşılıyorlar. Tatlı dilli, güler yüzlü meleklerimiz akşam vakitlerine kadar bizimle ilgilenip aynı şekilde uğurluyorlar. Onlara minnettarız. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.