Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

UNUTULMAZ KONSERLER İNTERNETTE...

Muhteşem konserleri kaçırdık diye üzülmeyin. Büyükşehir Belediyesi’nin hafızalara kazınan konserleri artık internet sitesinde dinleyici ile buluşuyor…

23 Şubat 2013 Cumartesi 00:00
UNUTULMAZ KONSERLER İNTERNETTE...

Muhteşem konserleri kaçırdık diye üzülmeyin.

Büyükşehir Belediyesi’nin hafızalara kazınan konserleri artık internet sitesinde dinleyici ile buluşuyor…


konserlerinternette330.docx.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konserler, internet sitesinde yayınlanıyor. Yoğun talep üzerine konserleri internet sitesi üzerinden dinleyici ile buluşturma kararı alan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ankara’nın en köklü müzik topluluğu Kent Orkestrası ile Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımızın unutulmaz konserleri artık sadece anılarda kalmayacak. Büyük beğeni toplayan konserler, istendiği zaman yeniden dinlenebilecek” diye konuştular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinliklerine, bir yeniliği daha ekliyor. Düzenlenen konserler, internet sitesi aracılığıyla Ankaralılara ulaştırılacak. Konserleri kaçıranlar ya da bir kez daha dinlemek isteyenler için yüzlerce konser kaydı internet sitesinde yer alacak.

İlk kez hayata geçirilecek uygulamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği konserler internet sitesi aracılığıyla tüm müzikseverlere yeniden ulaşacak. Üstelik böylece sadece Ankaralılar değil dünyanın her yerinden bütün müzikseverler birbirinden güzel konserleri dinleme imkânı bulacak.
Siteye ilk olarak 25 yılı aşkın bir süredir Ankaralıların huzuruna çıkan Kent Orkestrasıyla, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları’nın verdiği konserler yüklenecek. Ardından her konser yine siteye eklenerek zengin bir arşiv meydana gelecek. Tüm müzikseverler konserlerin videolarına "www.ankara.bel.tr/konserler adresinden ulaşabilecek.

konserlerinternette_2.jpg

Müzikseverlerin öncelikli olarak izleyebilecekleri konserler ise şöyle: 
“Vuslat Ayini…” (2011) ,
“Mevlana’yı Anma Töreni Şeb-i Aruz”,
TSM  Korosu’nun, 
“Köçekçeden Mehtere Divandan Şarkılara” (2011), 
“Ah Bu Şarkılar”(2012),
“Ankaralı Şarkılar ve Hicaz Dua-1”(2012),
THM Korosu’nun 
“Kahramanlık Türküleri”(2012),
“Dilden Gönüllere Türkülerimiz”(2012),
Kent Orkestrası’ndan 
“Romantik Şarkılar”(2012),  
“Aryalardan Türkülere” (2012),
“Ustalara Saygı Berkant Şarkıları” (2012), 
“Jazz Konseri”  (2012), 
“Devlerin Şarkısı” (2013) konserleri.