Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Başkent’teki üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencileri sıcak bir gülümseme, ikramlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleriyle karşılayacak.

27 Ağustos 2013 Salı 10:57
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK

- ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMAK İÇİN BAŞKENTE GELEN ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AŞTİ’YE KURACAĞI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MASASINDA KARŞILANACAK

- ULAŞIM VE REHBERLİK HİZMETLERİNİN VERİLECEĞİ, ÖĞRENCİLERİN ANKARA VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEĞİ KARŞILAMA MASASINDA ÇEŞİTLİ İKRAMLAR DA OLACAK

universite_karsilama-330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Başkent’teki üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencileri sıcak bir gülümseme, ikramlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleriyle karşılayacak.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı, konuk öğrencilerin yabancı bir şehre adım attıkları ilk gün yalnızlık, korku ve endişe hissetmemeleri için AŞTİ’ye “Öğrenci Bilgilendirme Masası” açacak. Çeşitli ikramların yapılacağı masada, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere sunduğu ücretsiz hizmetlere ilişkin de bilgiler verilecek.

Sosyal ve kültürel projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek çalışmalarına da ayrı bir önem veriyor. İlköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik pek çok proje ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelerek Başkent’te öğrenim hayatını sürdürmeyi tercih eden gençlere de çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Büyükşehir’in konuk üniversite öğrencilerine gösterdiği yakın ilgi, bu yıl da kayıt döneminde, Ankara’ya adım attıkları ilk gün başlayacak.

Başkent’e öğrenim görmeye gelen tüm öğrencileri, “şehir dışında ilk gün” korkusundan uzaklaştırmak ve evlerindeki sıcak karşılamayı sağlamak amacıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi,  AŞTİ’ye gelen yolcu katına açacağı “Öğrenci Bilgilendirme Masası” ile genç konuklara “hoş geldiniz” diyecek.

İKRAMLAR YAPILACAK

Günde ortalama 500 öğrencinin gelmesi planlanan kayıt dönemi boyunca 2-6 Eylül tarihlerinde açık kalacak olan masada, uzman personel, şehir dışından Başkent Ankara’ya öğrenim görmek için gelen öğrencileri karşılayacak, çorba, şampiyon ekmek ve çay ikramlarında bulunacak.

Özellikle sabah saatlerinde Başkent’e gelmesi beklenen üniversite öğrencilerine özellikle ulaşım kolaylığı sağlanarak, üniversitelerine kadar taşıma hizmeti verilecek.

Ayrıca masada, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik sürdürdüğü “ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, sabahları ücretsiz çorba dağıtımı, gençlik merkezleri, BELMEK ve BELTEK kursları” gibi hizmetleri hakkında bilgi verilecek. Konuk üniversite öğrencilerine Ankara’nın tanıtım kitapçığı, haritası da hediye edilecek.
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILAYACAK