03 Mart 2015 Salı 12:42
TÜRKMENİSTAN CUMHURBAŞKANI BERDİMUHAMEDOV

-TÜRKMENİSTAN CUMHURBAŞKANI BERDİMUHAMEDOV, ŞAİR MAHTUMKULU FİRAKI ANITI’NI ZİYARET ETTİ…
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN DE ZİYARETİNE EŞLİK ETTİĞİ KONUK CUMHURBAŞKANI BERDİMUHAMEDOV, TÜRKMENİSTAN MİLLİ ŞAİRİ FİRAKI ANITINA ÇELEN KOYDU
-ANIT, 2012 YILINDA DİKMEN VADİSİ’NDE DÖNEMİN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VE TÜRKMENİSTAN CUMHURBAŞKANI MERDİMUHAMEDOV’UN KATILIMIYLA AÇILMIŞTI

ziyaret.jpgCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi konuğu olarak Ankara’ da temaslarda bulunan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve beraberindeki heyet, Dikmen Vadisi’nde yer alan Türkmenistan Milli Şairi Mahtumkulu Firakı Anıtı’nı ziyaret etti.
Dikmen Vadisi’ndeki Türkmenistan Parkı’nda bulunan anıtı ziyaretinde Konuk Cumhurbaşkanı’na, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti.
Başkan Gökçek’in, parkın girişinde karşıladığı Türkmenistan Cumhurbaşkanı Başkanı Berdimuhamedov, Başkan Gökçek eşliğinde ve Türkmen askerlerin taşıdığı çelenk ile birlikte, Türkmenistan yerel motifleriyle bezeli halı üzerinde kısa bir yürüyüşün ardından Anıta ulaştı.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, 2012 yılında açılışını dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yaptıkları Mahtumkulu Firaki Anıtı’na çelenk koydu.
Mahmutkulu Firakı, 1724 -1807 yılları arasında yaşayan Türkmenistanlı filozof ve şair, eserleri ile Türk Dünyası’na olduğu kadar evrensel sanat dünyasına da katkı sunan bir filozof ve şair olarak tanınıyor.