Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Tercih Boylu Ağaçlardan Yana Oldu…

-BAŞKENTLİLERDEN BOYLU AĞACA YÜZDE 96 ORANINDA ONAY ÇIKTI -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ BOYLU İTHAL AĞAÇLAR KONUSUNDAKİ ANKET SONUÇLANDI -ANKARA’YA DİKİLMESİ DÜŞÜNÜLEN AĞAÇLARLA İLGİLİ YAPILAN ANKETE 6 GÜNDE 9 BİN KİŞİ KATILDI

29 Haziran 2012 Cuma 08:17
Tercih Boylu Ağaçlardan Yana Oldu…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “Kentin muhtelif bölgelerine dikilmek üzere yurt dışından yetişmiş boylu ağaç alınıp alınmaması” konusunda düzenlediği anket sonuçlandı. Başkentlilerden boylu ağaca yüzde 96 oranında onay çıktı.  
Büyük Ankara Festivali kapsamında, boyları 7-8 metreye ulaşan dev ağaçların alımına yönelik Hipodrom’a yerleştirilen Anket TIR’ında yapılan kamuoyu yoklamasına 6 günde 9 bin kişi katıldı. Ankaralıların yüzde 96’sı “Zamanı satın alıyoruz”  sloganıyla, 30-40 yıllık ağaçların ithal edilmesine onay verdi.
Katılımın oldukça yüksek olduğu ankette Ankaralılar, “7-8 metrelik dev ithal ağaçları Ankara’da görmek ister misiniz?” sorusuna “Evet” dediler.

- KATILIMCILAR EN ÇOK KEÇİÖREN’DEN
Ankete katılan her 100 kişiden 96’sı değişik cinslerdeki boylu ağaçların alınmasına onay verdi. Ankete kent genelinden 8 bin 935 kişi katıldı. Katılanların yüzde 51’i “Kadın” olan ankette yaş ortalaması ise yüzde 42 ile “26-45” arası oldu. Büyük Ankara Festivali’nin de yaklaşık katılımcı profilini ortaya koyan ankete yüzde 25,43 ile en çok Keçiörenliler ilgi gösterdi. Ankara’nın en kalabalık ilçesinde yaşayan Keçiörenlileri, yüzde 18,15 ile Altındağlılar, yüzde 14,62 ile Yenimahalleliler ve yüzde 13,53 ile Mamaklılar izledi.
Anket katılımcılarının yüzde 38’i lise mezunu iken, yüzde 35’i ilköğretim, yüzde 22’si ise üniversite mezunu olarak dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi de ankete katılan herkese yeşile katkı vermeleri amacıyla birer çiçek hediye etti.