Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Suyun Işıkla Dansı Yabancı Konukları da Büyüledi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GENÇLİK PARKI’NDA HER AKŞAM BAŞKENTLİLERLE BULUŞTURDUĞU SULARIN IŞIK VE MÜZİKLE MUHTEŞEM DANSI 36 ÜLKEDEN GELEN 96 GENÇTEN BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI - BAŞKAN GÖKÇEK İLE ŞOVU İZLEYEN YABANCI HEYET MUHTEŞEM GÖRÜNTÜYÜ AYAKTA ALKIŞLADI

30 Nisan 2012 Pazartesi 16:21
Suyun Işıkla Dansı Yabancı Konukları da Büyüledi…

su_400_2_30042012.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nın dev havuzunda her akşam Başkentlilerle buluşturduğu “Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı”, Ankara gecelerini aydınlatmaya devam ederken, yabancı konuklardan da büyük beğeni topladı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen törenle hizmete açtığı su şovu, Gençlik Parkı havuzunda her akşam binlerce Başkentliye unutulmaz bir görsel şölen sunuyor. Bu muhteşem görsel şovu Başkentlilerin yanı sıra yabancı heyetler de izlemeye geliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in konuğu olan yabancı heyet de finalde Büyükşehir Belediyesi’ne tam not vererek, beğenilerini dile getirdi. AK Parti 3. Olağan Gençlik Kongresi’ne katılmak için Ankara’da bulunan 36 farklı ülkenin siyasi partilerinde görev yapan 96 genç, Başkent’teki ilk günlerinde Mogan Park, Altınpark ve TBMM’ye yaptıkları gezinin ardından “Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı”nı izlemek için Gençlik Parkı’na geldiler.
Havuz kenarındaki yerlerini alarak, suyun ışık ve müzikle uyum içerisindeki muhteşem dansı, havuz üzerinde özel bir sistemle suların oluşturduğu perdeye yansıyan görüntüleri heyecan ve keyifle izleyen gençler, şovu muhteşem finalde ayakta alkışladılar.
Yabancı konuklarıyla birlikte bu görsel şöleni izleyen Başkan Gökçek de hem gençler hem de şovu izleyen Başkentlilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

su_400_3_30042012.jpg

- GENÇLER BEĞENİLERİNİ DİLE GETİRDİ
Ankara’ya kısa süreliğine gelen konuklar şovu izledikten sonra hayranlıklarını dile getirirken, şaşkınlıklarını da gizlemediler.
 Ankara’ya 16 kez geldiğini belirterek, aslında çok da yabancı olmadığını ifade eden Malezyalı Faiz Ali, “Bu kenti çok seviyorum ve her geldiğimde bir yenilikle karşılaşıyorum. Bu şov da beni şaşırtan gelişmelerden biri oldu. Malezya’da bir benzeri var ama ben ilk kez izliyorum ve gerçekten çok beğendim” diye konuştu.
Moritanya’dan Ankara’ya konuk olan Cheik Mohamed ise Fransa’da gördüğü benzer bir şovdan çok daha heyecanlı ve keyifli bir gösteri burada izlediğini dile getirerek, “Ankara’ya dördüncü kez gelişim ve harika, büyük bir şehirde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Biraz önce de gerçekten muhteşem bir şov izledim” dedi.
Faslı Abdullah Alouan da ilk defa Ankara’da izleme şansı bulduğu su şovundan çok etkilendiğini ifade ederek, Ankara’yı çok beğendiğini söyledi.
İspanyol temsilci Ana Collado Jimenez de İstanbul’dan sonra Ankara’yı da çok beğendiğini belirterek, “Şovu çok heyecanlı buldum. Daha önce de pek çok kez benzer gösterilere şahit oldum ancak buradaki müzikler ve ışık gerçekten heyecan katmış” diyerek düşüncelerini ifade etti.