Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Sincan’da Halk Oyunları Şöleni…

- SİNCAN’DAKİ 14 OKULUN 178 ÖĞRENCİSİ HÜNERLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNCAN AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN ŞENLİKTE GÖSTERDİ

31 Mayıs 2012 Perşembe 13:13
Sincan’da Halk Oyunları Şöleni…

sincan_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Halk Oyunları Şenliği’nde 14 okulun 178 dansçısı seyirci karşısına çıktı. Minikler sahne heyecanı yaşarken, velilerin yüzünde mutluluk vardı.
Sincan Aile Yaşam Merkezi eğitmenleri Ödül Öztürk ve Eren Öztürk’ün bir dönemdir emek verdiği halk oyunları grupları, yeteneklerini şenliğe yansıttı. İlçe genelindeki 14 okulun katılımıyla düzenlenen şenlikte Sincanlılar halk oyunları ziyafeti yaşadı.
Sincan-Fatih bölgesinde ilk kez düzenlenen halk oyunları şenliğine ilçe bürokrasisi de destek verdi. Şenlik, Funda Özsöz ve Derya Arısoy’un hazırlamış olduğu Modern Dans Ekibi Melekler ve jimnastik gösteri grubu sahne aldı. Sonrasında da Ufuk Arslan Anadolu Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, Ahmet Andiçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ersin Bacaksız Anadolu Lisesi, Özcan Sabancı Kız Meslek Lisesi, Yenikent Ahmet Çiçek Teknik ve Ticaret Meslek Lisesi, Andiçen İÖO, Melikşah İÖO, Osman Ünyazıcı İÖO, Nedret Arif İÖO Atatürk İÖO, Adnan Menderes İÖO, Cenk Yakın İÖO, Atıf Benderlioğlu İÖO’nun 178 öğrencisi sırayla sahne alarak, gösterilerini yaptı.
Anadolu rüyası, Kırklareli, Silifke, aşuk maşuk, Trabzon, Van, Kına gecesi mizanseni, Zeybek, Potpori, Ront gösterileri büyük alkış alırken, kına mizanseni sırasında kına ve şekerler dağıtılıyor. Merkezin Ana Grup dansçılarının sergilediği Anadolu Rüyası’nda da coşku en üst seviyeye ulaştı.