Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Seul Heyeti Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Seul Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Seung Up Lim Başkanlığındaki Heyeti Makamında Kabul Etti Başkan Yardımcısı Lim “Ankara’nın 2009 Avrupa Ödülü’nü Gerçekten Hak Ettiğini Düşünüyoruz”

28 Ekim 2009 Çarşamba 14:53
Seul Heyeti Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…

 Güney Kore’nin Başkenti Seul’un Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Seung Up Lim başkanlığındaki Belediye Meclis üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
 
-BAŞKAN GÖKÇEK: “SEUL’UN AYRI BİR YERİ VAR”

1.gif
Seul heyetini Türkiye’de görmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Ankara’nın ilk kardeş şehrinin Seul olduğunu söyledi. Ankara’nın 40 kardeş şehri arasında Seul’un yerinin bir başka olduğunun da altını çizen Başkan Gökçek, “Özellikle Sayın Lee Myung Bak’ın Seul Belediye Başkanlığı zamanında münasebetlerimiz zirveye çıkmıştı. Seul’de Ankara Günleri, Ankara’da Seul Günleri mükemmel olmuştu. Sayın Lee Devlet Başkanı olduktan sonra ise bir daha oraya gitmek kısmet olmadı. Önümüzdeki sene sırf onu ziyaret etmek için yeniden gitmeyi düşünüyorum. Yeni Seul Belediye Başkanımız Oh Se-Hoon da Ankara’ya geldi ve onunla da görüştük. İnşallah bu münasebetlerimiz devam edecek” dedi.

-LİM: “AVRUPA ÖDÜLÜ İÇİN KUTLUYORUZ”

2.gif

 Seul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Seung Up Lim de Başkan Gökçek ile tanıştığına ve görüştüğüne çok memnun olduğunu ifade ederek, “Çeşitli kültürleri bir arada barındıran güzel Ankara’yı da ziyaret etmekten ve gezmekten mutluluk duydum. Gerçekten güzel Türkiye’nin ve meşhur şehrinin meşhur başkanı olarak, meşguliyetinize rağmen bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Meclis üyelerini ve komisyonlarını tek tek Başkan Gökçek’e tanıtan Lim, “2005 ve 2006 yıllarında Kore’yi ziyaretiniz sırasında sizinle görüşme şerefine nail olduk. O günden beri de daha sağlıklı ve daha dinç bir şekilde bizi karşıladığınıza şahit oluyoruz. Özellikle Ankara’nın yeni yüzü olan havaalanından şehre gelen o yolu 100 günde bitirdiğinizi duyunca çok etkilendik. Ayrıca bugün gezmiş olduğumuz Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de gördük. Oldukça büyük bir proje ve görmekten çok mutlu olduk” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Konseyi’nin en büyük kent ödülü olan 2009 Avrupa Ödülü’nü alması sebebiyle Başkan Gökçek’i kutladıklarını da kaydeden Lim, “Dikmen Vadisi projesini de gezdik. Gerçekten çok güzel bir dönüşüm projesi olarak değerlendirdik. Ayrıca Kore’deki çok büyük bir stadyum var. Oradaki rekreasyon merkezi gibi Harikalar Diyarı’nın yapıldığını da gördük ve çok memnun olduk. Sadece ben değil, meclis üyelerimiz de Kuzey Ankara projesindeki özelikle sosyal konutların iyi düşünülmüş olduğunu gördük. Avrupa Ödülü’nü gerçekten hak ettiğinizi düşünüyoruz” diye konuştu.

-“BAŞKAN GÖKÇEK ÇOK YORULUYOR”

“Ankara’nın sizin başkanlığınızda ve liderliğinizde daha daha güzel bir çevreye kavuşmasını diliyoruz” diyen Seung Up Lim, “İfade etmekte güçlük çekiyorum ama meşguliyetinize rağmen bizi kabul ettiğiniz için gerçekten teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Lim, Başkan Gökçek’in çok çalıştığını ve çok yorulduğunu da kaydederek, iyi gelmesi için Kore Çayı ile Bitkisel çaylardan oluşan bir paketi de Başkan Melih Gökçek’e hediye etti.
Başkan Gökçek, konuk heyete başkanlık eden Lim’e işlemeli bir tabak ve Belediye faaliyetlerinin anlatıldığı kitaplar hediye verirken, Lim de Başkan Gökçek’e ayrıca Kore’nin geleneksel bir manzarasını gösteren tablo sundu.