Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şangay’da Ankara Kültür Günleri…

- Büyükşehir, Şangay’da Ankara Rüzgarı Estirecek - Büyükşehir Belediyesi, Çin’in En Büyük ve En Önemli Liman Kenti Şangay’da Çeşitli Etkinliklerle Ankara’yı Tanıtacak - Ankara Milletvekilleri, Bürokratlar, Meclis Üyeleri, Kültür Grupları Ve Gazetecilerden Oluşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığı’ndaki Heyet, Resmi Ziyaretlerde de Bulunacak - Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer’in Konser Vereceği Kültür Etkinliklerinde Dünyanın En Uzun Gökdelenlerinden Orient Pearl Tv Kulesi’nde Ankara Fotoğrafları Sergisi Açılacak

11 Kasım 2010 Perşembe 06:54
Şangay’da Ankara Kültür Günleri…

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en hızlı gelişen kentlerinden, Çin’in ikinci büyük şehri Şangay’da “Ankara’yı ve Türk kültürünü” tanıtacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığındaki heyet, 11-13 Kasım tarihleri arasında Şangay’da düzenlenecek Ankara Günleri etkinliklerine katılarak, Uzakdoğu’da Ankara rüzgarı estirecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Şangay Belediyesi arasındaki 28 Ağustos 2008 tarihinde imzalanan “2008-2013 Yılları Arası Dostluk ve İşbirliği Anlaşması” sonrasında kültürel paylaşımlar ve etkinlikler hız kazanmıştı. Anlaşmanın imzalanmasının hemen ardından 2009 yılında Ankara’da düzenlenen “Şangay Kültür Günleri” ile iki medeniyetin ilk buluşmayı gerçekleştirmiş, dostluk bağlarını güçlendirmişti. Ankara’da esen Uzakdoğu rüzgarından sonra ikinci randevu Şangay’da “Ankara Kültür Günleri”nde gerçekleşecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği program ile Başkan Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar, belediye meclisi üyeleri, kültür grupları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 110 kişilik heyet Şangay’a giderek, 11-13 Kasım 2010 tarihleri arasında  düzenlenecek Kültür Günleri’ne katılacak. Çeşitli etkinliklerle Ankara ve Türk kültürünün tanıtımına katkı sunacak heyet, resmi ziyaretlerde de bulunacak.
- “ANKARA’YI ŞANGAY’A TAŞIYORUZ”
Dünyanın en gözde kentlerinden Şangay ile birçok alanda dünyaya örnek bir başkent olan Ankara arasında belediye hizmetleri konusunda işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Hizmetlerin kalitesini daha da arttırmak ve halklarımız arasındaki kültürel ve dostluk anlayışını daha da pekiştirmek için kültür ve sanat alanlarında da ortak faaliyetler düzenliyoruz. 2009 yılında Şangaylıları kentimizde misafir etmiş ve kültürel etkinliklerini büyük bir keyifle izlemiştik. Şimdi de iade-i ziyarete gidiyoruz. Halk oyunları ekiplerimiz, fotoğraf sergimiz, konserlerimizle Ankara’yı Şangay’a taşıyoruz” diye konuştu.
- ANKARA FOTOĞRAFLARI ŞANGAY’IN ZİRVESİNDE SERGİLENECEK
Şangay’daki Ankara Günleri programı 12 Kasım Cuma günü, dünyanın en yüksek televizyon kulelerinden biri olan ve kentin simgesi sayılan Oriental Pearl TV Kulesi’nde açılacak Ankara Fotoğrafları Sergisi ile başlayacak. Şangay’ın en çok turist çeken mimari yapılarından biri olan kuledeki sergi açılışı öncesi Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Ekibi (FOMGED) kısa bir gösteri sunacak. Sergi açılışında Başkan Gökçek ve Şangay Belediye Başkanı Han Zheng birer konuşma yapacak.
- RESMİ HEYETLER GALA YEMEĞİNDE BULUŞACAK
Sergi açılışının ardından gerçekleştirilecek çeşitli ziyaretlerle iki medeniyetin kaynaşmasına katkı sunacak heyet, akşam saatlerinde de Şangay Oriental Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Gala programına katılacak. Ankara Günleri’nin resmi açılış töreninin de yapılacağı gala programında belediye başkanlarının konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek. Program, farklı dillerde söylediği şarkılarıyla uluslararası etkinliklerde de büyük beğeni kazanan Ferhat Göçer’in konseri ile son bulacak.
- PARKTA HALK KONSERİ
Kültür Günleri’nin ikinci gününde Şangay’ın Xuhui Belediyesi’ne yapılacak ziyaretin ardından Putao’da yer alan Changshou Parkı’nda halk konseri verilecek. Kentin en çok ziyaret edilen, heykelleriyle ünlü parkında düzenlenen konserde iki kültürün muhteşem buluşması yaşanacak. Şangay ekibinin gösterilerinin ardından FOMGED Anadolu’nun dört bir yanından derlediği yarım saatlik gösteri ile sahneyi renklendirecek. Konser, Ferhat Göçer’in Şangaylılar için seslendireceği şarkılarıyla son bulacak.
- BELEDİYELER ARASI İŞBİRLİĞİ TEMELLERİ 2008’TE ATILDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Şangay Belediyesi arasındaki dostluk köprülerinin temeli 28 Ağustos 2008 tarihinde imzalanan “2008-2013 Yılları Arası Dostluk ve İşbirliği Anlaşması” ile atıldı.
Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında dostluğu kuvvetlendirmek ve yerel yönetimler ile halklar arasındaki dostluk bağlarını ve karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla düzenlenen anlaşma Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Şangay Belediye Başkanı Han Zheng tarafından imzalandı.
İşbirliği Anlaşması ile “Kent Yönetimi konusunda en iyi uygulamaların çeşitli faaliyetlerle gençlik, kültür, kültürel mirasın korunması, profesyonel eğitim, spor alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi, her iki şehrin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan tüm proje ve girişimlerin hayata geçirilmesinin desteklenmesi” gibi konularda işbirliği yapılmasına karar verildi.
- ANKARA 2009’DA ŞANGAY’I AĞIRLADI
Bu işbirliğinin ardından 16-17 Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şangay Kültür Günleri”nde iki büyük medeniyet buluştu. Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında Şangay resim ve el sanatları sergisi açılırken, kapanış gecesinde konuk ekipler, sundukları dans ve ata sporları Kung-fu’dan örneklerle Ankaralılara muhteşem bir gece yaşattı. Çin’in geleneksel sanatlarının çeşitli etkinliklerle Başkentlilere tanıtılmasının amaçlandığı Kültür Günleri için Çin Halk Cumhuriyeti Şangay Kenti Belediye Meclisi Başkanı Feng Guoqin ve beraberindeki heyet, Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından ağırlandı.