Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET

Polonya’nın Başkenti Varşova ile Ankara arasında; toplu taşım araçları, atık yönetimi ve temiz teknoloji gibi konularda fikir alışverişinde bulunulacak, işbirliği imkanları değerlendirilecek.

05 Mart 2015 Perşembe 09:05
POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET

-POLONYA’NIN BAŞKENTİ VARŞOVA İLE ANKARA ARASINDA TOPLU TAŞIM ARAÇLARI, ATIK YÖNETİMİ VE TEMİZ TEKNOLOJİ GİBİ KONULARDA İŞBİRLİĞİ İMKANLARI DEĞERLENDİRİLECEK
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET EDEN POLONYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ CIENIUCH, DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDA BİR HEYETİN BU AMAÇLA 24 MART’TA ANKARA’YA GELECEĞİNİ SÖYLEDİ
-VARŞOVA İLE ANKARA ARASINDA KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ DE İMZALANACAK


KUB_7941.jpgPolonya’nın Başkenti Varşova ile Ankara arasında; toplu taşım araçları, atık yönetimi ve temiz teknoloji gibi konularda fikir alışverişinde bulunulacak, işbirliği imkanları değerlendirilecek.
İki Başkent arasındaki işbirliği konularının hazırlık çalışmaları kapsamında Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczystaw Cıenıuch, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Büyükelçi Cıenıuch, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur ile bir araya geldi. Büyükelçi Cıenıuch, Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında yönetici ve iş adamlarından oluşan bir heyetin 24 Mart’ta Ankara’ya geleceğini söyledi. İki gün sürecek ziyaret sırasında Varşova ile Ankara arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanacak, toplu taşım araçları, atık yönetimi ve temiz teknoloji (Green Technologies) gibi konularda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak ve işbirliği imkanları değerlendirilecek. Konuk heyet, Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı büyük proje alanlarını gezecek ve bilgi alacak.

-BÜYÜKELÇİYE PROJELER ANLATILDI-
Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, ziyaret sırasında Büyükelçi Cienıuc’a Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve yapılacak olan Ankapark, Safari Parkı, Kanal Ankara gibi dev projeler hakkında bilgi verdi.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur, Büyükelçi Cienıuc’un örnek bir proje olan Katı Atık Proje alanları ile ilgili brifing ve inceleme talebinin memnuniyetle yerine getirileceğini söyledi.
Ankara’da 1,5 yıldır görevde bulunduğunu anlatan Büyükelçi Mieczystaw Cienıuch, “Ankara’nın gelişimi muazzam ve etkileyici. Belediyecilik alanında başarılısınız. Ankara diplomatlar için çok güzel bir şehir” dedi.
Ziyaretin sonunda Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczystaw Cıenıuch’a Ramazan Kabasakal tarafından Büyükşehir Belediyesi yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET
POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET
POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET
POLONYA BÜYÜKELÇİSİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET