Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Otobüs Şoförleri’ne Halkla İlişkiler Eğitimi…

-PERİYODİK OLARAK ÇEŞİTLİ TESTLERDEN GEÇİRİLEN EGO’YA BAĞLI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ, HİZMET KALİTESİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA HİZMET İÇİ EĞİTİMLERLE MESLEKİ ANLAMDA SÜREKLİ DESTEKLENİYOR

20 Mart 2012 Salı 15:05
Otobüs Şoförleri’ne Halkla İlişkiler Eğitimi…

Kent içi toplu taşımanın yüzde 35’ini üstlenen EGO Genel Müdürlüğü’nün otobüs şoförleri, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla yeni bir eğitimden geçiriliyor.
Yeni doğalgazlı otobüslerle filosunu güçlendiren, alınacak körüklü otobüslerle sayısını daha da artıracak olan EGO, otobüs şoförlerini de hizmet içi eğitimlerle mesleki anlamda sürekli destekliyor.
Periyodik olarak psikoteknik testten geçirilen otobüs şoförlerine, Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Müfettişleri tarafından kurum tanıtımından halkla ilişkilere, trafik suçlarından hayatı planlamaya kadar pek çok farklı konuda eğitim veriliyor.
Her gün başka bir grubun katıldığı eğitimde, Teftiş Kurulu müfettişlerinden Serkan Gerçek, “Kurumu tanıtma ve uyum eğitimi, ast üst ilişkileri ile dilekçe yazma”, Bülent Alıcı, “Personelin yasal sorumlulukları, Trafik suç ve cezaları, araç hasar ve kazaları, trafikte iken nasıl davranmaları”, Ahmet Aklar, “EGO adına toplu taşıma şoförü olarak yapılan iş ve yüklenilen sorumluluk, Farkındalık ve Halkla İlişkiler”, Ali Kaybal ise “Sağlıklı ve güvenli seferler gerçekleştirmek için çalışma saatlerine göre yaşam şeklini planlama” gibi konuları işliyorlar.
Kent içi trafiğin yoğunluğu düşünülerek, dönüşümlü olarak 3200 şoföre verilen eğitim,  Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda 4 farklı ders şeklinde sürdürülüyor.
Hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini belirten yetkililer, Başkentlilerin daha huzurlu ve güvenli yolculuk etmeleri için yeni pek çok projelerinin daha olduğu müjdesini verdiler.