Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Olimpiyatlara ASKİ Spor Ağırlıklı Milli Takım…

- LONDRA YAZ OLİMPİYATLARINA KATILACAK GÜREŞ MİLLİ TAKIMINDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GÜREŞ TAKIMINDAN 5 GÜREŞÇİ YER ALIYOR

09 Mayıs 2012 Çarşamba 15:45
Olimpiyatlara ASKİ Spor Ağırlıklı Milli Takım…

İngiltere’nin Başkenti Londra’da düzenlenecek “2012 Yaz Olimpiyatları’na” katılacak Güreş Milli Takımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor ağırlıklı güreşçilerden oluştu.
Türk Milli Takımı’nın Grekoromen Stilde ilk kez 7 sporcu ile yer alacağı Olimpiyatlar öncesinde, Grekoromen stilde, 60 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 84 kiloda Nazmi Avluca, Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’ta gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda 120 kiloda şampiyonluğu elde eden Rıza Kayaalp, büyük bir başarıya imza atarak Londra Olimpiyatlarına gitmeye hak kazandılar.
Serbest Stilde ise 120 kiloda Avrupa şampiyonu Talat Akgül, olimpiyatlara katılacak bir başka ASKİ Sporlu güreşçi olma unvanını elde etti.
ASKİ Spor Kulüp Başkanı Ahmet Erbağ, yaptığı açıklamada, kulüp olarak amatör branşlarda başarılarını sürdürdüklerini belirterek, Türk sporuna katkılarını devam ettireceklerini söyledi.
Londra Olimpiyatları’nda Türk Milli Takımı’nın tarihinde ilk kez 7 sporcu ile mindere çıkacağını ifade eden Erbağ, şöyle konuştu:
 “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in katkılarıyla bünyemizde bulundurduğumuz tüm amatör branşlarda başarılı sonuçlar almaya devam ediyoruz. Olimpiyatlarda ülkemizi grekoromen stilde 4, serbest stilde ise 1 sporcu ile temsil edeceğiz. Milli takım olarak tarihimizde ilk kez 7 sporcu ile katılacağımız olimpiyatlarda, kulübümüz sporcularının çokluğu bizi daha da heyecanlandırıyor. Teknik kadromuza ve sporcularımıza güvenimiz tam. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ulusal marşımızı dinletip, bayrağımızı göndere çektirmek arzusundayız.”