Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Okullar Hayat Olsun Projesi’’ne İmza Töreni”…

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER, ANKARA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, ANKARA’DA EĞİTİM VEREN OKUL VE OKUL BAHÇELERİNE ÖĞRETİM SAATLERİ DIŞINDA İŞLERLİK KAZANDIRMAK AMACIYLA “OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ İÇİN PROTOKOL İMZALADILAR -BAKAN DİNÇER: “VALİMİZE, BAŞKANIMIZA VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA PROJENİN UYGULANMASINDAKİ KATKILARINDAN DOLAYI GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ” -VALİ YÜKSEL: “EĞİTİMİ YÜREKLERİNE BAYRAK YAPAN VE FİZİKİ ALT YAPILARIN İYİLEŞTİRİLMESİNDE HER TÜRLÜ İMKANI SUNAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM” -BAKAN GÖKÇEK: -“ANKARA’DAKİ TÜM OKULLARIN TUVALETLERİNİ SAĞLIKLI HALE GETİRECEĞİZ” “OKULLARIN YÜZDE 90’ININ ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ VE ASFALTINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BİZ YAPTIK”

08 Mayıs 2012 Salı 16:12
“Okullar Hayat Olsun Projesi’’ne İmza Töreni”…

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER, ANKARA VALİSİ ALAADDİN YÜKSEL VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, ANKARA’DA EĞİTİM VEREN OKUL VE OKUL BAHÇELERİNE ÖĞRETİM SAATLERİ DIŞINDA İŞLERLİK KAZANDIRMAK AMACIYLA “OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ İÇİN PROTOKOL İMZALADILAR
-BAKAN DİNÇER:
“VALİMİZE, BAŞKANIMIZA VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA PROJENİN UYGULANMASINDAKİ KATKILARINDAN DOLAYI GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
-VALİ YÜKSEL:
“EĞİTİMİ YÜREKLERİNE BAYRAK YAPAN VE FİZİKİ ALT YAPILARIN İYİLEŞTİRİLMESİNDE HER TÜRLÜ İMKANI SUNAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
-BAKAN GÖKÇEK:
-“ANKARA’DAKİ TÜM OKULLARIN TUVALETLERİNİ SAĞLIKLI HALE GETİRECEĞİZ”
“OKULLARIN YÜZDE 90’ININ ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ VE ASFALTINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BİZ YAPTIK”

proje_400_2_08052012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman Su İşleri Bakanlığı ortaklığında “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin Ankara ayağı için düzenlenen protokolü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından imzalandı.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Solunda düzenlenen törene Bakan Dinçer, Vali Yüksel ve Başkanı Gökçek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.
Okullardaki bilgisayar ve teknoloji sınıfları, kütüphaneler, spor ve konferans salonları ile okul bahçelerinin yapılacak düzenlemelerle ders saatleri dışında da kullanılabilir hale getirilmesi, tüm vatandaşların hizmetine açılması, böylece de eğitim ve öğretim 24 saat sürmesinin amaçlandığı Türkiye genelindeki projenin Ankara ayağı, imzalanan protokolle uygulamaya konuldu.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “MİLLİ EĞİTİM İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Ankara’daki tüm okulları kapsayan ve örnek bir proje olarak uygulamaya konulan projenin protokol imza töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sözlerine “Bugün Ankara’da çok güzel bir başlangıca Sayın Bakanım ve Sayın Valimle birlikte imza atacağız” diyerek başladı.
Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Milli Eğitim ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını ve iç içe çalıştıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara’daki okulların en az yüzde 80-90’ının çevre düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi yaptı. Ayrıca okulların asfalt ihtiyaçlarını da devamlı olarak Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Zaman zaman bazı okulların sınıflarına özel yardımlarımız oldu” dedi.
Projeyi “mükemmel” olarak nitelendiren Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:
“Sayın Bakanımızı kutluyoruz ve tebrik ediyoruz. Okulların kullanılmadığı dönemlerde, saatlerde ve günlerde vatandaşlarımıza açılmasıyla ilgili olarak bir karar alındı. Atıl duran spor salonları ve sınıflar bundan sonra çocuklara, gençlere, yaşlılara, hanımlara ve yetişkinlere kurs, eğitim, eğlence ve spor olarak dönecek. Dolayısıyla okullar 24 saat çalışır hale gelecek. Bu protokolle Türkiye için çok ciddi anlamda gelişmeler olacağına inanıyorum.”

-“OKULLARIN TUVALETLERİNİ SAĞLIKLI HALE GETİRECEĞİZ”
Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan uygulama sonunda, okulların bakım ve onarımlarının yapılmasının da kendilerinin görevi olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Bugün (8 Mayıs), Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Ak Parti Grubu olarak vereceğimiz önerge ile özellikle okullarımızda sağlıklı durumda olmayan tüm tuvaletlerin sağlıklı hale getirilmesini sağlayacağız. Son derece önemli bir olay. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak buraya ciddi bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bu da işbirliğinin ciddi bir kısmı olacak” diye konuştu.
Proje ile birlikte hayat boyu öğrenme yaygınlaşacağını ve ülke kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Yani pek çok fayda elde edeceğiz. Sayın Bakanıma, Sayın Valime böyle bir protokol nedeniyle buraya teşrif edip, bize bu fırsatı verdikleri için Ankara ve Türkiye adına teşekkür ediyorum” dedi.

 proje_400_3_08052012.jpg

-VALİ YÜKSEL: “OKULLARIN FİZİKİ YAPILARININ GÜÇLENDİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYAN MELİH GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Gökçek’in ardından konuşan Vali Aladdin Yüksel,  Ankara’da 1325 resmi, 334’ü de özel olmak üzere toplam 1659 okulda 920 bin civarında öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü ifade ederek, “Okulları Hayat Olsun Projesi kapsamında 25 ilçemizde milli eğitim yöneticileri ve belediye başkanlarımız arasında iş birliği protokolü imzalandı. Eğitimi yüreklerine bayrak yapan ve fiziki alt yapıların iyileştirilmesinde her türlü imkanı sunan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve çalışkan tüm belediye başkanlarımıza da en kalbi teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi. 
Proje’nin amacını okulların, okul saatleri dışında hafta sonları ve yaz aylarında da hizmet sunan alan kurumlar haline getirilmesi olarak açıklayan Vali Yüksel, “Okul saatleri dışında ve yaz aylarında da okulların güvenli bir yer olacağını gösteren bu proje için Sayın Bakanımıza ve emeği geçen, katkıda bulunan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

-BAKAN DİNÇER: “ÇOCUKLARIMIZ OKULLARI BENİMSESİN, VELİLERİMİZ DE OKULLARI SAHİPLENSİN İSTİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara için “Okullar Hayat Olsun Projesi” imza töreninde yaptığı konuşmada,  merkezden geliştirilen bir projenin ne kadar iyi olursa olsun, yerel ortakları tarafından etkin bir biçimde uygulanmaması durumunda başarıya ulaşamayacağını belirterek, “Bu yüzden Valimize, Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza projenin uygulanmasındaki katkılarından dolayı gerçekten teşekkür ediyoruz” dedi. 
Projenin Türkiye çapında düşünülen ve birlikte yürütülmekte olan bir proje olduğunu ve birçok ilde uygulamaya başlanıldığını ifade eden Bakan Dinçer, şunları söyledi: 
“Biz sadece okuldaki fiziki bir binayı vatandaşlar kullansın demiyoruz, daha geniş olarak mahalle halkının ortak bir yaşam alanını ayarlıyoruz. Kapılar açıldığında ortak yaşam alanı olarak sorunlarını paylaşacakları, nefes alabilecekleri bir alan olsun istiyoruz. Çocuklarımız okulları benimsesinler ve okullarına isteyerek gitsinler istiyoruz. Velilerimiz de okulları sahiplensinler istiyoruz.”          
Projenin üç önemli ayağı olduğunu ifade eden ve bunları da “okullardaki bilgisayar sınıfları ile kütüphanelerin birleştirilmesi”, “okul bahçelerinin düzenlenmesi”, “geleneksel oyunların olduğu alanlar oluşturulması” olarak açıklayan Bakan Ömer Dinçer, “Okulları devletin malı olmaktan çıkarıyor ve gerçek sahibine, yani millete veriyoruz. Genel anlamda eğitimimizi yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca kamu kaynaklarının daha etkin kullanılmasını da sağlamış olacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Dinçer, Vali Yüksel ve Başkan Gökçek Türkiye genelinde uygulanan projenin Ankara ayağı için düzenlenen protokolü imzaladılar. İlçe belediye başkanları, bürokratlar ile katılımcıları da sahneye davet eden Başkan Gökçek, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.