07 Mart 2016 Pazartesi 08:55
OCAK VE ŞUBAT'TA EN ÇOK MANDALİNA VE PORTAKAL TÜKETİLDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPTANCI HAL VERİLERİNE GÖRE, BAŞKANTLİLER OCAK'TA EN ÇOK MANDALİNA, ŞUBAT'TA DA PORTAKAL TÜKETTİ
-OCAK VE ŞUBAT AYLARINDA, SEBZELERDE DE DOMATES ŞAMPİYON OLDU

meyve.jpgBaşkentliler, Ocak ayında meyvelerden en çok mandalina, Şubat ayında da portakal tüketti. Sebze kategorisinde de domates şampiyon oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, 2016 yılının Ocak ayında meyve kategorisinde 3 bin 972 ton satışı ile mandalina birinci, 6 bin 141 ton satışıyla portakal ikinci oldu.
Bu meyvelerin ardından Ocak ayında en çok tüketilen diğer meyveler ise sırasıyla 2 bin 558 tonluk satışı ile elma, 2 bin 249 tonluk satışı ile satsuma mandalina oldu. Ocak ayında diğer meyvelerden sırasıyla en çok limon, muz, sıkmalık portakal, kestane ve ayva satıldı.
Şubat ayında en çok satan meyvelerden ise 3 bin 310 tonluk satışı ile Washington portakal birinci, 2 bin 807 tonluk satışı ile mandalina ikinci, 2 bin 341 tonluk satışı ile elma üçüncü oldu. Bu meyveleri 2 bin 177 tonluk satışı ile dördüncü sırada limon, 1864 tonluk satışı ile beşinci sırada satsuma mandalina izledi. Bu meyvelerin ardından Başkentliler tarafından Şubat ayında en çok tüketilen diğer meyveler arasında, sırasıyla yerli muz, sıkmalık portakal, ayva, greyfurt ve armut yer aldı.

-OCAK-ŞUBAT AYLARININ SEBZESİ DOMATES-
Başkentliler, sebze kategorisinde Ocak ve Şubat aylarında en çok sofralık domates, patates ve havuç tüketti.
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, 2016 yılının Ocak ve Şubat aylarında en çok tüketilen ilk üç sebze aynı olurken, Ocak ayında 3 bin 331 tonluk satışı ile sofralık domates birinci, 3 bin 145 tonluk satışı ile patates ikinci, 2 bin 783 tonluk satışı ile havuç üçüncü oldu.
Ocak ayında bu sebzelerin ardından 1399 tonluk satışı ile ıspanak dördüncü sırada, 1238 tonluk satışı ile kuru soğan beşinci sırada yer aldı. Bu sebzeleri sırasıyla kırmızı turp, pırasa, sofralık salatalık, beyaz lahana ve kırmızı lahana izledi.
Şubat ayında 4 bin 47 tonluk satışı ile sofralık domates birinci, 3 bin 644 tonluk satışı işe patates ikinci, 2 bin 797 tonluk satışı ile havuç üçüncü oldu. Şubat ayında bu sebzeleri dördüncü sırada 1604 tonluk satışı ile kuru soğan, 1593 tonluk satışı ile ıspanak beşinci sırada izledi. Bu sebzelerin ardından Şubat ayında en çok tüketilen diğer sebzeler ise sırasıyla pırasa, karnabahar, sofralık salatalık, beyaz lahana ve kırmızı lahana oldu.