Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, büyük halk ozanı, bozlakların unutulmaz sesi Neşet Ertaş’ı, en sevilen türküleriyle andı.

02 Şubat 2013 Cumartesi 00:00
NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ANILDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU, ÜNLÜ HALK OZANI NEŞET ERTAŞ’I “BOZKIRIN DERTLİSİ” KONSERİ İLE ANDI 
-NEŞET ERTAŞ’IN AMCASININ OĞLU BURHAN ERTAŞ’IN KONSERE KATILMASI GECENİN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ OLDU
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK, ERTAŞ’IN TÜRKÜLERİNİ SESLENDİREN BURHAN ERTAŞ VE DİĞER SANATÇILARA KONSER SONUNDA TEŞEKKÜR EDEREK ÇİÇEK VERDİ



neset_ertas.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin Başkentlileri ağırladığı konserde müzikseverler anlamlı bir sürprizle karşılaştı. Konserin ikinci bölümüne katılan Neşet Ertaş’ın amcasının oğlu Burhan Ertaş, Ertaş’ın dillerden düşmeyen türkülerini Başkentli müzikseverlerin coşkulu katılımıyla seslendirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı konser, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Konser Salonu’nda düzenlendi. Salon, Ertaş’ın hayranlarıyla hınca hınç dolduruldu.
Neşet Ertaş’ın video görüntülerinden derlenmiş bir sinevizyon gösterisiyle başlayan konser, müzikseverlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
Ardından konserin ilk bölümünde, türküleriyle tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan ve geçen yıl hayatını kaybeden ünlü ozan Neşet Ertaş’ın en güzel parçaları, Şef Mustafa Özcan yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu tarafından Ankaralılar için seslendirildi.
Konserin ikinci bölümünde ise Kırşehir’den gelen “Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu”yla birlikte Burhan Ertaş, gönüllere yer etmiş türküleriyle Neşet Ertaş’ı bir kez daha andı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendiren Burhan Ertaş ile diğer sanatçılara konser sonunda teşekkür ederek, çiçek verdi.
Konserde büyük ozan Ertaş’ın dillerden düşmeyen şu türküleri seslendirildi:
“Ana Vatanımsın Baba Yurdumsun, Köprüden Geçti Gelin, Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan, Karadır Bu Bahtım Kara, Kendim Ettim Kendim Buldum, Neredesin Sen, Zülüf Dökülmüş Yüze, Dana Dane Benleri Var Yüzünde, Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım, Şu Dağlar Ulu Dağlar, Gönül Dağı, Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber, Hata Benim Günah Benim, Anam Ağlar Başucumda.”