19 Haziran 2015 Cuma 10:18
NALLIHAN BELMEK YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NCE KADINLARA MESLEK EDİNDİRMEYE YÖNELİK AÇILAN KURSLARA KATILAN NALLIHANLI KADINLARIN İĞNE OYASI İŞLERİ SERGİLENDİ
-SERGİNİN AÇILISINI, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK YAPTI

Belmek NallıhanAnkara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na(BELMEK) katılan Nallıhanlı birbirinden yetenekli kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu.
Tarihi Ayhan Sümer Kültür Merkezi’ndeki BELMEK yıl sonu sergisinin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in katılımıyla yapıldı. Açılışta, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş’ın eşi Aydan Öntaş, belediye bürokratları ile çok sayıda vatandaş bulundu.
Başkent’in merkezi başta olmak üzere, Büyükşehir'e yeni bağlanan ilçelerden de gelen yoğun talepler sonucunda açılmaya başlanan BELMEK’lere katılan kursiyerler, profesyonelleri aratmayacak nitelikte ürünler ortaya çıkarıyor. Nallıhan Belediyesi’nin talebi üzerine geçen yıl hizmete giren BELMEK’te yöreye özgü iğne oyası eğitimi verildi. Bir yıllık eğitimin ardından 105 kursiyerin elinden çıkan, dünyaya örnek iğne oyası masa ve sehpa örtüleri, aplikler, fular kenarları, duvar tabloları ve süs eşyaları, sergiyi gezenlerin gözerlini kamaştırdı.

-BELMEKLER 22 YILDIR HİZMET VERİYOR
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı BELMEK’lerin tam 22 yıldır aralıksız olarak hizmet verdiğini ifade eden Nevin Gökçek, binlerce mezun veren BELMEK’lerin, artık Başkent’in en uzak ilçelerinde de açılarak, buradaki hanımların yararlanmalarının sağlandığını ifade etti.
BELMEK’lerde 31 farklı branşta eğitim verildiğini belirten Nevin Gökçek, “Her yaştan kadının katıldığı kurslar sayesinde kimi becerilerini geliştirdi, kimi meslek sahibi oldu işe girdi, kimi kendi işini kurdu, iş kadını oldu, ekmeğini eline aldı. Hem aile bütçesine katkıda bulundu, hem de kendi ayakları üzerinde durdu” dedi.
Nallıhan BELMEK’in yıl sonu sergisindeki ürünlerin hepsinin birer sanat eseri güzelliğinde olduğunu vurgulayan Nevin Gökçek, “Kursiyerler, çok güzel işler ortaya çıkarmışlar. Bu eserlerin, minik bir iğnenin ucuyla günlerce süren el becerisi, göz nuru, büyük bir dikkat ve sabırla yapıldığını düşününce insanın hayranlığı daha da artıyor. Tüm Nallıhanlı hanımları bir kez daha tebrik ederim” diye konuştu.