21 Aralık 2013 Cumartesi 11:08
MİNİK YETENEKLER "TÖRE"YE DİKKAT ÇEKİYOR

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHMETLER ÇOCUK KULÜBÜ’NÜN KÜÇÜK YETENEKLERİ, SAHNELEYECEKLERİ OYUN İLE “TÖRE”NİN ACI YÖNÜNÜ ANLATACAK

tore-330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ahmetler Çocuk Kulübü, tiyatro eğitmenlerinin hazırladıkları “Töre” adlı oyun ile küçük yaşta büyük bir soruna parmak basıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulüplerindeki tiyatro kursları, küçük yeteneklerden büyük ilgi görüyor. Sahne tozunu erken yaşlarda yutmak için sıraya giren 250 yetenekli çocuk, Ahmetler Çocuk Kulübü’nün tiyatro kursunda oyunculuk, diksiyon ve drama gibi derslerle kendini sanatsal alanda yetiştiriyor.

Kursun öne çıkan 40 öğrencisi gösteri grubunda yer alırken, 11 kişilik grup ise Töre adlı oyunu sahneye koymaya hazırlanıyor.

Ahmetler Çocuk Kulübü Tiyatro Salonunda 4 aydır “Töre” adlı eserin provalarını sürdüren tiyatrocuların kalbi oyunu sahneye koyacakları gün için daha da hızlı çarpıyor.  23 Ocak Pazartesi günü Kocatepe Kültür Merkezi, 30 Ocak Pazartesi günü ise Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesinde sahneye çıkmaya hazırlanan minikler, büyük gün yaklaştıkça son detaylar üzerinde çalışıyor.

Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, Aysun Altuntaş ve Barış Altıok’un yönetmenliğini üstlendiği oyunda Çankaya ve Mamak bölgesindeki okullarda okuyan 7-14 yaş arası öğrenciler rol alıyor. Küçük yeteneklere yetişkin oyuncular da sahnede eşlik ediyor.

Erzurum’da geçen oyunda “Kan davası yüzünden” yaşanan acılara dikkat çekilirken, yaşlarına göre büyük sözler söyleyen Ahmetler Tiyatro grubu minikleri, izleyenlere “barış ve kardeşlik” mesajı veriyor.