Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Mevlana’dan, Hacı Bayram’a Kültür Köprüsü…

- KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALİ ÜYESİ KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’E ÇIKARMA YAPTI - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE BAŞKENTİ GEZEN KONYALI KADINLAR, HACI BAYRAM VELİ CAMİ VE ÇEVRESİNDEKİ DÜZENLEMELERE HAYRAN KALDILAR

31 Ekim 2011 Pazartesi 03:16
Mevlana’dan, Hacı Bayram’a Kültür Köprüsü…

Konya Büyükşehir Belediyesi Hanım lokali üyesi kadınlar Başkent’e çıkarma yaptı. Konya’dan Yüksek Hızlı Tren’le Ankara’ya gelen ve Başkent'i daha yakından tanımak isteyen kadınlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi, rehber eşliğinde gezi imkanı sundu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği gezilere bu defa Mevlana diyarından gelen kadınlar konuk oldu.

1.JPGYaklaşık 60 kişilik bir grupla Ankara’yı ziyarete gelen Konya Hanım Lokali üyesi kadınlar, kardeş lokal olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri ve idarecileri tarafından karşıladı.
Geçen yıl Şeb-i Aruz törenlerine giden Ankara Büyükşehir Belediyesi hanım lokali üyelerini ağırlayan Konya Belediyesi yetkilileri Hanım Lokali üyelerini Konya’yı gezdirerek ev sahipliği yapmışlardı. Bu yıl da Konya Hanım Lokali üyeleri kardeş lokallerini görmek ve şehri gezmek için Ankara’ya geldiler.
Ev sahibi hanım lokallerinin bu organizasyonunda en büyük desteği Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı verdi. Sabah erken saatlerde Ankara'ya gelen misafirleri karşılayan Turizm Şube Müdürlülüğü yetkilileri ve Hanım Lokali idarecileri, ilk olarak Konyalı kadınları Gençlik Parkında gezdirdiler. Rehber eşliğinde yapılan gezinin sonraki durağı ise Anıtkabir oldu. Daha sonra Ankara Kalesi, 1. ve 2. TBMM gezen hanımlar kısa bir 2.jpgşehir turunun ardından Hacı Bayram Cami ve türbesini gezdiler. En son olarak Şafaktepe Hanımlar Lokalini ziyaret eden Konyalı hanımlar yetkililer tarafından faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Gezi sonrasında Konya'dan gelen misafirler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon ve düzenlemelerinden sonra Hacı Bayram'daki büyük değişime dikkat çekti. Tarihi ve manevi önemi olan mekândaki değişimi hayranlıkla izleyen kadınlar geziden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Hacı Bayramı ve Ankara’yı daha önce gezmek için gelen Konyalı hanımlardan bazıları gördükleri değişim karşısında çok şaşırdıklarını ifade ettiler.