Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

METROBÜSLER “DALYA” DEDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin başkent trafiğini rahatlatmak için ihale ettiği metrobüslerin sayısı 100’e ulaştı Başkan Gökçek: “250’si doğalgazlı 500 metrobüsün tamamı Mayıs 2013’te teslim edilmiş olacak”

06 Kasım 2012 Salı 16:42
METROBÜSLER “DALYA” DEDİ

SDT_3554.JPGBaşkent’in toplu taşım yükünü hafifletecek metrobüslerinin sayısı 100’e ulaştı. Başkent yollarında farklı dizaynlarıyla trafiğe renk ve hız katan hem de toplu ulaşım konforunu artıran metrobüsler, Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci filosunun gücüne güç katıyor.

Otobüs filosunu sürekli yenileyerek Başkentlilerin ulaşım konforunu daha da yukarıya çektiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Sözleşmesini daha önce imzalamış olduğumuz 250 adet doğalgazlı metrobüsün ilk 50’sinin teslimatı Eylül ayının başında yapılmıştı. Ekim ayında 25, Kasım ayında da 25 metrobüsün daha teslimatıyla bu sayı 100’e ulaştı. Doğalgazlı çevreci filomuz güçlenmeye devam ediyor” diye konuştu.

KUB_2146.JPG2013 MAYIS AYINDA TESLİMAT BİTECEK

Filoya katılacak 250 doğalgazlı otobüs haricinde 250 Mercedes marka dizel körüklü metrobüsün de çok yakında teslimatının başlayacağı bilgisini veren Başkan Gökçek,  araçların tamamının ise 2013 Mayıs ayında teslim alınmış olacağını kaydetti.  Yeni otobüslerin tümümün filoya katılımının ardından 99 model otobüslerin hurdaya ayrılacağını ve araçların yaş ortalamasının Avrupa ortalamasının altında bir rakam olan 4.68’e düşeceğini dile getiren Başkan Gökçek, 500 körüklü otobüsünün tamamının “alçak tabanlı, engelli kullanımına uygun, klimalı, kameralı ve GPS takip sistemli, 18 metre uzunluğunda 152 yolcu kapasiteli, ses anons sistemli” olacağını ifade etti.

18 METRE UZUNLUĞUNDA

SDT_3685.JPGAvrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki doğalgazlı filoya katılacak olan metrobüsler; 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı, tek körüklü, doğalgazlı, engelli platformlu, klimalı, kameralı ve alçak tabanlı olma özelliği taşıyor. Otobüsler 36 oturan, 116 ayakta toplam 152 yolcu kapasiteli olarak hizmet veriyor. GPS takip sistemli, otomatik şanzımanlı ve “Teknoloji harikası” olarak nitelendirilen otobüslerin ilk teslimatı Eylül ayında törenle yapılmıştı.