Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Marşandiz Köprüsü Yenileniyor…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANADOLU BULVARI ÜZERİNDEKİ MARŞANDİZ KÖPRÜSÜNÜ 15 HAZİRAN GECESİ YIKMAYA BAŞLAYACAK -ULAŞIMIN YENİ AÇILAN SERVİS YOLUNDAN SAĞLANACAĞI KÖPRÜ 2 AY İÇERİSİNDE YENİLENECEK

12 Haziran 2012 Salı 11:42
Marşandiz Köprüsü Yenileniyor…

Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü yıkılarak, yerine yenisi yapılacak.
Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan Marşandiz Üst Geçit Köprüsü, 15 Haziran Cumayı Cumartesiye bağlayan gece yarısı saat 01.00’dan itibaren yıkılmaya başlanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından köprünün yıkımı tamamlandıktan sonra yaklaşık 2 ay içerisinde yerine yenisi yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar Devlet Demir Yolları Marşandiz Üst Geçit Köprüsü’nün eskidiğini ve Yeni Çiftlik Projesi kapsamında yenilenmesi gerektiğini belirterek çalışmaların 15 Haziran Cumayı, Cumartesiye bağlayan gece yarısı başlayacağını söyledi.
Devlet Demir Yolları Marşandiz Üst Geçit Köprüsü’nün1983 yılında projelendirilerek imalatının yapıldığını belirten Vedat Üçpınar, mevcut köprüde zayıf zemin, artan yük ve trafik koşullarından dolayı oturma ve çatlaklar görüldüğünü bildirdi.
Üçpınar, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı’nın gidiş geliş akslarını mevcut köprünün karşılamadığını belirterek, “Bu nedenle Yeni Çiftlik Bulvarı yapımı ve Anadolu Bulvarı’nın 2x4 şerit olarak yeniden düzenlenmesi projesi kapsamında mevcut köprüyü yenileme kararı aldık” dedi.

- ÇALIŞMALAR HIZLA TAMAMLANACAK-

Yeni köprünün 7 açıklıklı, tren yoluna ve Yeni Çiftlik Bulvarı’na uyumlu olacağını belirten Vedat Üçpınar, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla sürdürülerek 60 günde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, köprünün yıkılmasıyla birlikte, 1 Temmuz’a tarihine kadar trafiğin 4’er şeritli olarak servis yollarından kesintisiz sağlanacağını, bu süre içinde demiryolunun trafiğe tamamen kapalı tutulacağını belirtti.
1 Temmuz tarihinden itibaren de Demiryolu’nun ulaşımı nedeniyle, servis yolunun gece saat 01.00 ile 05.00 arasında kapatılacağını bildiren Üçpınar,  bu nedenle Anadolu Bulvarı’nın 1 Temmuz tarihinden itibaren sadece geceleri 01.00 ila 05.00 saatleri arasında tamamen taşıt trafiğine kapatılacağını belirtti.