14 Mayıs 2014 Çarşamba 15:59
LİBERYA HEYETİ BÜYÜKŞEHİR'İN PROJELERİNİ GEZDİ

-LİBERYA DIŞİŞLERİ BAKANI VE BERABERİNDEKİ HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ İLE KUZEY ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜM MERKEZİ PROJE ALANI’NI GEZDİ

heyet.jpgDışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’da bulunan Liberya Dışişleri Bakanı Augustine Kpehe Ngafuan ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi” ile “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı”nı gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretine ilk olarak “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi”nden başlayan konuk Bakan’a, Büyükşehir Belediyesi Dış ilişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker eşlik ederek, merkez hakkında bilgi verdiler.
Merkezde bulunan kütüphaneyi gezen ve bilgisayar odalarını inceleyen konuk Liberya Dışişleri Bakanı ve beraberindeki heyet, drama tiyatro bölümünde çocukların sunduğu kısa bir tiyatro gösterisini izledi.
Daha sonra el sanatları, resim, jimnastik, çok amaçlı salonları dolaşan konuk heyet, halk oyunları bölümünde ise çocukların gösterilerini keyifle seyretti.
Merkezde bulunan bilardo, langırt, masa tenisi salonu ile müzik odasını gezen Dışişleri Bakanı ve beraberindeki heyet, spor salonunda çocukların sunduğu judo gösterini izledi, yemekhanede yemeklerin tadına baktı.
Liberya Dışişleri Bakanı Augustine Kpehe Ngafuan merkezde bulunan anı defterine şunları yazdı:
“Burayı ziyaret ettiğim için çok mutlu oldum. Ziyaretim burada başarılara şahitlik etmeme vesile oldu. Başkan Melih Gökçek’in çok kıymetli iş başardığını görüyor ve tebrik ediyorum. Böyle bir projenin ülkemde de uygulanmasını isterim.”

-KONUK BAKAN KUZEY ANKARA’DA-
Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı’nı gezen ve incelemelerde bulunan Bakan Augustine Kpehe Ngafuan ve beraberindeki heyet, projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Konuk Dışişleri Bakanı, projenin büyüleyici olduğunu bildirdi.