Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Küçük Çocukların Büyük Mutluluğu…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN TOPLADIĞI MAVİ KAPAKLAR, BU KEZ İKİ KÜÇÜK ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

27 Nisan 2012 Cuma 16:28
Küçük Çocukların Büyük Mutluluğu…

cocuk_207_27042012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin duyarlı üyeleri topladıkları mavi kapaklarla, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği’nin işbirliğiyle iki küçük engelli çocuğu tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.Mavi kapaklar toplayarak küçük yaşta sosyal sorumluluk bilinci kazanan Çocuk Meclisi Komisyon üyeleri ve Başkanlık Divanı’ndan 15 meclis üyesi, sosyal güvencesi bulunmayan doğuştan engelli çocuklar Hülya Coşar ve Havil Sude Uray’a tekerlekli sandalyelerini teslim ederken, yüzlerde mutluluk vardı.
Tekerlekli sandalye teslim töreninden önce çocuklara, engellilerin günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklar ve özen gösterilmesi gereken konularda bilgilendirme yapan Dernek Başkanı Nedim Kılıç, engellilere acımanın en olumsuz tutum olduğunu vurguladı. Engellilerin hayatın her aşamasında engelsizlerle bir arada yaşamalarının önemi üzerinde duran Kılıç, bu kişilerin toplumdan soyutlanmamaları, evlerine kapanmamaları için tüm gönüllü derneklerin, kurum ve kuruluşların el ele vermesi gerektiğini hatırlattı.  Bu çalışmanın, önemli bir geri dönüşüm faaliyeti olduğunu ifade eden Kılıç, engelliler için çok büyük katkılar sağlamaya devem edeceklerini yineledi.
Hazırladıkları önergelerinin hayata geçirilmesinden dolayı mutluluklarını belirten meclis üyeleri, toplam 83 bin 100 kapakla kampanyaya destek verdiklerini belirttiler ve bu çalışmayı devam ettireceklerini ifade ettiler. Törende, arkadaşları adına kısa bir konuşma yapan Meclis Başkanı Umut Bayraktar; “Biz çocuklar, sevgili kardeşlerimizin hayatında ufacık da olsa bir kolaylık sağlayabildiysek ne mutlu bize” dedi.