KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ'NDE KADIN EMEĞİ PAZARI"

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren “Kadın Sığınma Evleri”nde kalan şiddet mağduru kadınların el emeği göz nuru eserler, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Başkentlilere sunuluyor.

07 Mart 2017 Salı 07:51
KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ'NDE KADIN EMEĞİ PAZARI"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVLERİ’NDE KALAN KADINLARIN ÜRETİKLERİ ÜRÜNLER,  KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDE BAŞKENTLİLERE SUNULUYOR

-DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KURULAN “KADIN EMEĞİ PAZARI”NDA ESERLERİN SATIŞI YAPILIYOR

srg.jpgBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren “Kadın Sığınma Evleri”nde kalan şiddet mağduru kadınların el emeği göz nuru eserler, Kızılay Metro Sanat Galerisi’ndeBaşkentlilere sunuluyor.

“Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında kurulan “Kadın Emeği Pazarı”nda ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.

Şiddet mağduru kadınların bağımsız hayata geçişte kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için mutlaka meslek sahibi olmaları gerektiğini ifade eden yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma Evleri’nde kalan kadınların da ekonomik anlamda güçlenmeleri için Belediye Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim aldıklarını söylediler.

Yetkililer, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında iki ayrı sığınma evinde kalan şiddet mağduru 20 kadının, 4 ay süren eğitimlerinin ardından ürettikleri ürünlerin satışa sunulduğunu kaydettiler.

Şiddet mağduru kadınların üretip satışa sunduğu ürünlerin bir yaraya merhem olacağı için çok daha değerli olduğunun altını çizen yetkililer, 9 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak “Kadın Emeği Pazarı”ndan Başkentlileri, alışveriş yapmaya davet ettiler.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan standa; birbirinden değişik takılar, taş boyama süsler, keçeden yapılmış çantalar, süslü aynalar, iğne oyadan yapılmış kolyeler ürünler yer alıyor.

Birbirinden orijinal el emeği göz nuru ürünlerin satışından elde edilecek gelir, şiddet mağduru kadınların bütçesine katkı olacak.