Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kent Turu’nun Konukları Malatya ve Alanyalı Öğrenciler Oldu...

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN “KENT TURU” PROJESİ KAPSAMINDA ÖZEL MALATYA BİLİM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İLE ALANYA OKURCALAR BERAT HAYRİYE CÖMERTOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİ VE VELİLERİ ANKARA’NIN TARİHİ VETURİSTİK MEKANLARI İLE BELEDİYE PROJELERİNİ GEZDİLER -KONUKLAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KENDİLERİNE GÖSTERDİKLERİ MİSAFİRPERVERLİK VE EV SAHİPLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER

09 Mayıs 2012 Çarşamba 15:37
Kent Turu’nun Konukları Malatya ve Alanyalı Öğrenciler Oldu...

Ankara’nın tanıtımı için turizm atağı başlatarak “Kent Turu” projesini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Malatya ve Antalya’nın İlçesi Alanya’dan gelen konuklarını Başkent’te ağırladı. 
Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Kent Turu” projesi gerek Ankaralılar gerekse başka illerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. 
Ücretsiz otobüs ve rehberlik hizmetlerinin sunulduğu Kent Turu için yoğun talep olduğunu ifade eden Belediye yetkilileri,  Özel Malatya Bilim Koleji ile Alanya Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi öğrenci, öğretmen ve velilerinden oluşan iki farklı gruba, Ankara’nın tarihi, turistik ve Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerini gezdirdiklerini kaydettiler.

kent_turu_400_2_09052012.jpg

Kent Turu Projesi’ne katılan Malatyalı ve Alanyalı öğrenci öğretmen ve veliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdikleri misafirperverlik ve ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Tamamen ücretsiz olarak Türkiyemizin en önemli şehri başkentimizi, hem de tarihi ve turistik alanları gezme fırsatı bulduk. Bunun için Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e teşekkür ederiz” dediler.      
         
-MALATYA’LI MİNİKLER GENÇLİK PARKI’NDA EĞLENDİ-
 İlk olarak Özel Malatya Bilim Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerinde oluşan toplan 70 kişilik bir grubu ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, üç günlük Ankara gezisinde konuklarına İletişim ve Koç Müzesi, Altındağ Hanımlar Lokali ve Çocuk Kulübü, TBMM ve Ankara Kalesi, I. ve II. Meclis Binası, Feza Gürsey Bilim Merkezi, Çocuk Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Köşkü,  Harikalar Diyarı, Anıtkabir, Estergon Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Taceddin Dergahı gezdirdiler. Büyük bir hayranlık içinde gezilerini tamamlayan Malatyalı öğrenciler için ise gezinin en eğlenceli kısmı Gençlik Parkı’ndaki Lunapark ile büyük bir ilgiyle izledikleri Işıklı Su Gösterisi oldu.
Ankara gezisinde çok eğlendiklerini ve özellikle ziyaret ettikleri bilim merkezinden çok etkilendiklerini kaydeden minikler, Büyükşehir Belediyesi’ne bu gezi için çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

-ALANYALI GENÇLERİN ANKARA TURU-
 
Kent Turu’nun şehir dışından gelen ikinci konukları Alanya Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi’nden gelen öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 90 kişilik grup oldu. Öğrencilerin ilk durağı Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda kahvaltı keyfi oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen gezi programı ise öğrencilerin Anıtkabir’i ziyaretleriyle başladı ve ardından üniversiteler, Cumhurbaşkanlığı Müze Köşkü, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Gençlik Parkı ve Kızılay Meydanı, Hayvanat Bahçesi’nde sürdü. İki günlük gezi programının ardından tatlı bir yorgunluk yaşayan öğrenciler, misafirperverlikten dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.