Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"KENT ORKESTRASI USTALARLA" KONSERİ

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde pop müziğinin efsane isimleri Coşkun Demir, Tülay Özer, Salim Dündar ve Bilgen Bengü Başkentte aynı sahneyi paylaşarak muhteşem bir konser verdiler.

12 Mart 2013 Salı 00:00
"KENT ORKESTRASI USTALARLA" KONSERİ

-POP MÜZİĞİNİN EFSANE İSİMLERİ COŞKUN DEMİR, TÜLAY ÖZER, SALİM DÜNDAR VE BİLGEN BENGÜ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ORGANİZASYONUYLA AYNI SAHNEDE MUHTEŞEM BİR KONSERE İMZA ATTILAR
-GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ KONSERE BİR ÇOK ÜNLÜ MÜZİK İNSANININ YANISIRA SANATÇILARIN BAŞKENTLİ HAYRANLARI DA KATILDI

konser_12032013.jpgBüyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde pop müziğinin efsane isimleri Coşkun Demir, Tülay Özer, Salim Dündar ve Bilgen Bengü Başkentte aynı sahneyi paylaşarak muhteşem bir konser verdiler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentliler için yıllardır ücretsiz olarak düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerinin konukları bu kez de 70’li ve 80’li yıllara söyledikleri şarkılarla damga vurmuş, pop müziğin usta sanatçıları oldu.
Kemal Günüç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile sevilen sanatçılar Coşkun Demir,Tülay Özer, Salim Dündar ve Bilgen Bengü, şarkılarını seslendirerek Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yüzlerce Başkentli ile birçok ünlü müzik insanı ve sanatçıların Başkentli hayranları da katıldı.
“Kent Orkestrası Ustalarla” konserine katılan müzikseverler, bir döneme damga vurmuş, herkesin kalbinde ayrı bir yere sahip olan Bilgen Bengü’nün ‘Delisin’, Coşkun Demir’in ‘Gül Yanaklım’, Tülay Özer’in, “ikimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız”, Salim Dündar’ın ‘Aynalar’ gibi dillerde yer etmiş şarkılarını sanatçılarla birlikte söyleme imkanı buldular.

-ANKARA’DAN YETİŞEN SANATÇILAR…
Büyük bir coşku içinde geçen konserde her sanatçı herkesin hafızasına kazınan unutulmaz 4 eserini söyledi. İlk olarak şarkılarını Başkentli müzikseverler için söyleyen Bilgen Bengü, hayranlarına, Ankara’da yıllar önce sahne aldığını belirterek, “Sizlerle bir arada olmak bizim için büyük bir mutluluk, herkese teşekkür ederim” diyerek selamladıktan sonra, “Gücenme”, “Mazideki aşk”, “Artık sevmeyeceğim” adlı şarkıları seslendirdi. Ankara’da sevenleriyle özlem giderme şansı yakaladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Coşkun Demir,“ Sen Bensiz, Ben Sensiz, Hele hele, Koca Çınar” isimli şarkılarını sevenleriyle buluşturdu.
Ankara’nın yetiştirdiği iki Özer’den biri olmasından ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Tülay Özer, salonu dolduran hayranlarına “Müziği bilen Ankaralılara en içten özlem saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Özer, “Büklüm Büklüm”, “Fesupanallah” adlı şarkılarının yanı sıra kendisiyle özdeşleşmiş unutulmaz şarkısı, ‘İkimiz bir fidanız’ı konseri dolduran müzikseverlerle birlikte söyledi.
Sanatçı kimliğinin yanı sıra sporcu kimliği ile de ön plana çıkan yılların üzerinde hiçbir iz bırakmadığı ve artık klasik olmuş ‘Aynalar’ şarkısına soluk vererek gelecek nesillere taşıyan usta sanatçı Salim Dündar ise Ankaralıları selamladıktan sonra, “Barakito”, “Hatasız Kul Olmaz” ve “İspanyol Meyhanesi” adlı şarkıları müzikseverlerin oluşturduğu koro ile birlikte coşkuyla söyledi.
Sanatçılar daha sonra rahmetli olan sanatçılar Şenay ve Berkant’ın unutulmaz eserleri “Bütün dünya kardeş olsa” ve “Samanyolu” nu hep birlikte söyleyerek konseri tamamladılar.