KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ DUYGULANDIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk tarihinin en şanlı milli mücadelesi olan Çanakkale Destanı’nı unutmayarak düzenlenen “Kahramanlık Türküleri” konseri ile andı.

17 Mart 2013 Pazar 00:00
KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ DUYGULANDIRDI
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇANAKKALE DESTANI’NI KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ KONSERİ’YLE ANDI.
- GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN GECEDE BAŞKENTLİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI.
kahramanlik330.jpg      Ankara Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk tarihinin en şanlı milli mücadelesi olan Çanakkale Destanı’nı unutmayarak düzenlenen“Kahramanlık Türküleri” konseri ile andı.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen “Kahramanlık Türküleri” konserine çok sayıda Ankaralı yoğun ilgi gösterdi.
   Duygu dolu bir atmosfer içinde verilen konserde, Çanakkale Destanı, Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği her biri içinde ayrı ayrı yaşanmışlıkları barındıran kahramanlık türküleriyle  tarihimizin bu şanlı sayfası bir kez daha anıldı.
   Geleneksel hale gelen konseri ellerinde dalgalandırdıkları  bayraklarla eşlik eden Başkentliler,  Çanakkale Destanı yazılırken, Mehmetçiğin canıyla ortaya koyduğu kahramanlıkları konu alan türküleri, şiirleri  hep bir ağızdan söyleyerek coşku dolu anlar yaşadılar.
   Yemen türküleriyle başlayan gece Çanakkale Destanıyla devam ederken,  konserin finali Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri eşliğinde Halk Oyunları Topluluğu’nun  Ege Zeybeğinin en güzel örneklerini sergilemesiyle son buldu.