İKİNCİ ULUSAL KIRKIM ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Ulusal Kırkım Şampiyonası, Hipodrom alanında başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve dün açılışı yapılan "Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı”, “Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı” ve “2. Ulusal Kırkım Şampiyonası” etkinlikleri kapsamında organize edilen “Ulusal Kırkım Şampiyonası”nın ikincisi başladı.

19 Mayıs 2017 Cuma 14:04
İKİNCİ ULUSAL KIRKIM ŞAMPİYONASI BAŞLADI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İKİNCİSİ DÜZENLENEN ULUSAL KIRKIM ŞAMPİYONASI’NA TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN 33 KIRKIMCI KATILDI
-KIRSAL HİZMETLER VE JEOTERMAL KAYNAKLAR DAİRE BAŞKANI ÖZGÜR GÜVEN:
-“DÜNYA ÇAPINDA ÜNLÜ BİR KIRKIM ŞAMPİYONAMIZ OLACAK”
-“KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA ANKARA’NIN BİRİNCİ OLMASINI, KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞIN DA BAŞKENTİ OLMASINI İSTİYORUZ”

kirkim_sampiyonasi_5.jpgBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Ulusal Kırkım Şampiyonası, Hipodrom alanında başladı.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 33 kırkımcının kıyasıya yarıştığı ve ilki geçen yıl düzenlenen şampiyonada, kırkımcılar birinci olmak için kıyasıya yarışıyor. Kadın ve erkek kategorilerinde ayrı ayrı mücadele eden yarışmacılar, en kısa sürede koyunları kırkmak için yarıştılar.
Kırklareli, Konya, Kayseri, Denizli, Karaman, Eskişehir, Antalya gibi çeşitli illerden birinci olmak için Ankara’ya gelen 4’ü kadın toplam 33 kırkımcı, koyunlara zarar vermeden kırkımlarını yapıp en çok puanı almak için makinelerini çalıştırdılar.

-“DÜNYA ÇAPINDA ÜNLÜ BİR KIRKIM ŞAMPİYONAMIZ OLACAK”
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yarışmacılar ve yetiştiricilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Güven, Kırkım Şampiyonası’nın ortaya çıkış fikriyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Biz neden kırkım şampiyonası düzenledik? Küçükbaş hayvancılıkta Ankara’nın birinci olmasını, küçükbaş hayvancılığın da başkenti olmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Hayvanın yünü, küçükbaş hayvancılıkta katma değeri en yüksek olan ikinci ürün, bu hayvan yününü katma değeri yüksek hale getirmek için de kırkımın makineyle yapılması gerekiyordu. Biz bu ihtiyaçtan yola çıkarak ilk önce kırkım eğitimi verdik, eğitim alanlara makine hediye ettik. Türkiye’de makineli kırkımı geliştirmek için de geçen sene bir şampiyona düzenledik. Bu tür yarışmalar, dünyada çok önemli yeri olan yarışmalar. Biz Türkiye’de bunun başlangıcını yapmış olduk. ‘Neden Türkiye’den de dereceye giren yarışmacılar olmasın’ diyerek çalışmalarımıza başladık. İnşallah bu yarışmalar devam edecek ve katılımlar her geçen gün artacak. Dünya çapında ünlü bir kırkım şampiyonamız olacak.”