Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hoşdere’de Kaldırım Çalışmaları Başladı

Altyapısı tamamen yenilenen Hoşdere Caddesi’nde üst yapı çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir Belediye yetkilileri kaldırımların tamamen yenilenmesinin ardından yola son tabaka asfalt seriminin yapılacağını bildirdiler.

28 Ağustos 2012 Salı 02:57
Hoşdere’de Kaldırım Çalışmaları Başladı

DSC_2998_01.jpg

ALT YAPISI TAMAMEN YENİLENEN HOŞDERE CADDESİ’NDE KALDIRIM ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE TAMAMLANARAK YOLA SON KATMAN ASFALT DÖKÜLECEK

Hoşdere Caddesi’nde su, kanal, doğalgaz, enerjisa, fiberoptik, süperonline gibi kuruluşlar tarafından alt yapı çalışmaları yapılmıştı.

Yolda altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından önce tüm kaldırımların yenileneceğini, bunun ardından birinci tabaka asfalt ı yapılan yolda son tabaka asfalt seriminin yapılacağını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, bir yandan eskimiş kaldırımların kırılarak kaldırıldığını, diğer yandan ise yeni bordür ve kaldırım taşlarının döşendiğini söyledi.

Vedat Üçpınar, “Hoşdere Caddesi’ne bazalt kaldırım çalışması yapıyoruz. 20 kamyon, 5 kepçe ve 50 personelle vardiyalı olarak kaldırım yenileme çalışmasını hızla sürdürüyoruz. Yeni bazalt kaldırımlar hem estetik, hem de her türlü hava koşullarına göre daha dayanıklı”  dedi.

BACA VE IZGARALAR AŞINMA TABAKASI SEVİYESİNDE


Alt yapı çalışmaları nedeniyle caddenin bozulan ve yıpranan asfaltı kazılarak yerine asfaltın birinci tabakası olan binder tabakası serildi. Kaldırımların yenilenmesinin ardından aşınma tabakası olarak modifiye asfalt serileceğini belirtenFen İşleri Daire Başkanı Üçpınar,  birinci tabaka olan Asfaltın binder tabakasının serilmesinin ardından, baca ve ızgaraların asfalt seviyesine getirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Birinci tabaka asfalt serimi yapılırken ızgara ve bacalar tekrar kırılıp yapılmasın diye seviyeleri ikinci asfaltın seviyesine göre ayarlanır. Kaldırımlar yenileneceğinden kaldırımlar yapılmadan ikinci asfaltın serimini beklettik. Şimdi kaldırımları yeniliyoruz. Hızla çalışıyoruz. Kısa sürede kaldırımları yenileyip yola ikinci asfaltı da sererek buradaki çalışmalarımızı tamamlayacağız.”