Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HAYMANA YOLU RAHATLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Haymana Yolu’nun Gölbaşı içinden geçen bölümünde yaptığı çalışmalarla trafiği büyük ölçüde rahatlattı.

25 Temmuz 2013 Perşembe 00:00
HAYMANA YOLU RAHATLADI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN HAYMANA YOLU GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
-YAPILAN ÇALIŞMA İLE KONYA YOLU HAYMANA BAĞLANTISINDAN MOGAN PARK’A KADAR YAKLAŞIK 3 BİN 700 METRELİK YOL 2 GİDİŞ 2 GELİŞTEN BİRER ŞERİT GENİŞLETİLEREK 3 GİDİŞ 3 GELİŞ TOPLAM 6 ŞERİT HALİNE GETİRİLDİ


haymana_yolu_rahatlama.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Haymana Yolu’nun Gölbaşı içinden geçen bölümünde yaptığı çalışmalarla trafiği büyük ölçüde rahatlattı.
Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmayla Konya Yolu’ndan Mogan Park girişine kadar olan bölümde Haymana Yolu’nu gidişli-gelişli 4 şeritten 6 şeride çıkarttı. Bu bölümün asfaltını da yenileyen Büyükşehir Belediyesi refüjdeki çalışmaları sürdürürken önümüzdeki günlerde de kent içinden geçen bölümde kaldırım çalışmalarına başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Konya Yolu Haymana bağlantısından Mogan Park’a kadar yaklaşık 3 bin 700 metrelik yol, 2 gidiş-2 gelişten birer şerit genişletilerek 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şerit haline getirildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, mevcut iki şeritli yolda trafik yükünü azaltmak ve yolu daha emniyetli hale getirmek için yol genişletme çalışması yapıldığını söyleyerek, “Haymana Yolu, Mogan Park’a kadar genişletilerek yol daha emniyetli ve konforlu hale getirildi” dedi.
Haymana Yolu’nun 3 bin 700 metrelik kısmından yol genişletme çalışmasının sona ererek asfalt çalışmasının da tamamlandığını dile getiren Vedat Üçpınar, “Yol genişletme çalışmalarının ardından asfalt çalışması da yapıldı. Yolda refüj çalışmaları devam ederken, kaldırım ve tretuvar çalışmaları da önümüzdeki günlerde yapılacak” diye konuştu.

-KALDIRIM ÇALIŞMALARI YAPILACAK-
Haymana Yolu’nun Mogan Park’a kadar genişletildiğini ifade eden Vedat Üçpınar, kaldırım ve tretuvar çalışmasının da kısa sürede yapılarak yol çalışmasının tamamlanacağını bildirdi. Yol genişletme çalışmaları ile Haymana Yolu’nda trafik sıkışıklığının giderildiğini belirten Vedat Üçpınar, yolun trafik ve sürüş emniyeti bakımından daha konforlu ve modern hale getirildiğini anlattı.

HAYMANA YOLU RAHATLADI
HAYMANA YOLU RAHATLADI
HAYMANA YOLU RAHATLADI
HAYMANA YOLU RAHATLADI