HANIM LOKALLERİNE KAYITLAR BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkalığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Başkentli kadınların ortak buluşma adreslerinden Hanım Lokalleri’ne katılmak isteyenler için 2015 yılı üye kayıtları başladı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 13:38
HANIM LOKALLERİNE KAYITLAR BAŞLADI

-BAŞKENT’TE 22 FARKLI MERKEZ’DE HİZMET VEREN HANIM LOKALLERİ’NİN 2015 YILI KAYITLARI BUGÜN ( 15 ARALIK PAZARTESİ) BAŞLADI

-KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANI OKUROĞLU,

“ SPOR FAALİYETLERİNDEN, KÜLTÜREL GEZİLERE, EL SANATLARI KURSLARINDAN PANELLERE,   GEZİLERDEN EĞLENCE PROGRAMLARINA KADAR BİRÇOK ETKİNLİKLE HANIMLARIN ORTAK BULUŞMA NOKTASI OLAN HANIM LOKALLERİNE BAŞKENTLİ KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Hanım Lokal KayıtBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, Başkent’te 22 farklı Merkez’de hizmet veren Hanım Lokalleri’nin 2015 yılı kayıtlarının bugün ( 15 Aralık Pazartesi) başladığını belirterek, Lokallerden yararlanmak isteyen kadınların geciktirmeden kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

-STRES ATMA VE KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMENİN ADRESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu ve Türkiye’ye örnek olan hanım lokallerinde hanımlar;  spor yapıyor, stres atıyor, daha sağlıklı bir yaşama kavuşuyorlar… Tanışıyor, kaynaşıyor, geziyor, paylaşıyorlar… Yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştiriyorlar. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hanım Lokallerine üye kadınlar, her güne gülümseyerek ve daha sağlıklı başlıyorlar.

Sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlere “Kadın”ın imzasını atan, “Öğreten, eğlendiren, stres attıran, iyiye ve güzele yönlendiren” Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri, her geçen yıl artan sayısı ve çoğalan üyeleri ile daha da büyüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Okuroğlu, toplumsal gelişimde kadının öncü rolünün ve etkin işlevinin bilinciyle,  Ankara’da yaşayan kadınların bireysel gelişimlerine ve eğitimlerine katkı vermek, kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla Hanım Lokalleri’ni hizmete açtıklarını söyledi. .

Hizmete girdiği andan itibaren Başkentli kadınların buluşma noktası olan Hanım Lokalleri’nin ilkinin 2000 yılında açıldığını ifade eden Okuroğlu, “Başkent’in dört bir yanında 22 farklı merkezde bugüne kadar onbinlerce üyemiz lokallerimizden faydalandı. Her yıl yenilerinin açıldığı Hanım Lokallerimiz;  özellikle ev kadınlarının sosyalleşmesi, kendini ifade etmesi açısından oldukça önemli görev üstlenmiş bulunuyor” dedi.

“REHABİLİTASYON VE SAĞLIKLI YAŞAM”

Lokale devam eden üyelerin Hanım Lokallerini; 'rehabilitasyon ve sağlıklı yaşam’ ' merkezi  olarak adlandırdıklarını vurgulayan  Okuroğlu, şunları söyledi:

“Hanımlar Lokali'ne bazıları sağlıklı bir yaşam, bazıları stres atmak, bazıları çevre edinmek, bazıları da kaliteli zaman geçirmek için geliyor.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hanım Lokalleri spor faaliyetlerinden, kültürel gezilere, el sanatları kurslarından gezilere eğlence programlarına kadar birçok etkinlikle hanımların ortak buluşma noktası olmaya devam edecek.”

Hanım Lokallerinin, metropol ilçeler başta olmak üzere Ayaş’tan Pursaklar’a, Çankaya’dan Kazan’a  22 ayrı merkezle hizmet verdiğini dile getiren Okuroğlu, Ankara’da yaşayan 18 yaş üstü hanımların boş zamanlarını değerlendirdiği Hanımlar Lokali’nde sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetlerinin yanı sıra, yaşadıkları problemlerin çözümlerinin ilişkin uzmanlar tarafından paneller ve seminerler düzenlendiğini kaydetti.

TURNUVALAR DÜZENLENİYOR KONSERLER VERİLİYOR

Lokallerin spor amaçlı gibi görünse de bünyesinde bir çok aktiviteyi barındırdığını ifade eden Okuroğlu şunları söyledi:

“Bilgisayar, NLP, İngilizce gibi kişisel gelişim kursları üyelerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Üyelerimiz,  Halk dansları, Türk halk müziği, sanat müziği gibi kurslardan edindikleri tecrübelerle hazırladıkları gösterileri özel günler ve şenliklerde sahnede de sergiliyorlar.

Çeşitli geziler düzenleniyor, çok güzel paylaşımlar yaşanıyor. Anne olan üyelerin çocukları uzmanlar gözetiminde kreşlerde etkinlik yapıyor. Çeşitli takı tasarım, turistik eşya yapımı ile ilgili kurslara da Başkentli kadınlar tarafından çok büyük ilgi gösteriliyor.”

-HANIMLAR LOKALLERİNDE NELER VAR

Step, Aerobik,Kondisyon,Pilates spor seanslarının yanı sıra, Bilgisayar (internet bağlantılı), İngilizce, Diksiyon,Halk Oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, El Sanatları, Resim dersleri ile  de eğitsel faaliyetlere de yer veriliyor.  Ayrıca, Yüzme havuzu (Çankaya ve Şafaktepe HL), Sauna,Masa Tenisi, Air Hokey,Bilardo, Satranç-Abolone gibi alanlarımızda mevcut olup, Geziler (Şehir içi, Şehir dışı) düzenleyerek, kadınların tebessümleri bir kat daha artırılıyor. Hanım Lokalleri arasında Bilardo, Masa Tenisi, Halk Oyunları vb. turnuvalarla da üyelerin sosyalleşmeleri ve birbirleriyle kaynaşmaları sağlanıyor.

Yıllık kayıt sistemiyle üyelerini konuk eden Hanım Lokalleri’nden,  faydalanmak isteyen bayanların telefonla bilgi almaları yeterli olacaktır.

-HANIM LOKALLERİ ADRES VE TELEFONLARI

-      ALTINDAĞ HAN. LOK....................: 3188372-3181384-3188935