16 Mayıs 2017 Salı 17:46
HANIM LOKALLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ ÜYELERİNİN HAZIRLADIĞI “TÜRK’ÜN VATAN OLMA MÜCADELESİ SARIKAMIŞ’TAN CUMHURİYET’E” İSİMLİ TİYATRO GÖSTERİSİ ALKIŞLARLA İZLENDİ

hanim_lokalleri_1.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyeleri tarafından hazırlanan, “Türk’ün Vatan Olma Mücadelesi Sarıkamış’tan Cumhuriyet’e” isimli tiyatro gösterisi, alkışlarla izlendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Hanım Lokalleri üyeleri tarafından hazırlanan gösteride, Çanakkale’nin ağıt türküleri, oratoryo, tiyatro ve halk oyunları gösterileri yer aldı.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nu dolduran vatandaşların ilgiyle izlediği gösteri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Türk’ün vatan olma mücadelesi; Sarıkamış’tan başlayarak Cumhuriyet’e kadar Kurtuluş Savaşı Destanı, türküler, oratoryo, tiyatro ve sinevizyon gösterisi eşliğinde sergilendi. Gösteride; 15 yaşındaki bir çocuğun askere giderek, savaşa katılma isteği salondaki izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı bölümde “Mustafa Kemal’in Kağnısı” şiiri ve Çanakkale’nin ağıt türküleri ile adeta o günler yeniden canlandırıldı.
Programda Sarıkamış dramı, Çanakkale Savaşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışı, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Ankara’nın milli mücadelenin merkezi haline gelmesi, Türk Kurtuluş Savaşı, 1. ve 2.İnönü Zaferi, Sakarya Meydan Muharebesi, Dumlupınar Meydan Savaşı konuları işlendi.
15 Temmuz şehitlerinin de anıldığı programda, halk oyunları gösterileri sunuldu, zeybek oynandı.
Milli duygulara hitap eden ve duygusal anların yaşandığı tiyatro gösterisi, seyirciler tarafından alkışlarla izlendi.