Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

-Hanım Lokalleri’nden Kutlama…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ ANNELER GÜNÜ, KARDEŞLİK HAFTASI İLE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI COŞKUSU BOL BİR ETKİNLİKLE KUTLADI - KUTLAMAYA KATILAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK: “BU KADAR GÜZELLİĞİ BİZE BUGÜN BURADA YAŞATAN, EMEK SARFEDEN, ZAMANINI HARCAYAN DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

12 Mayıs 2011 Perşembe 06:37
-Hanım Lokalleri’nden Kutlama…

1.JPGBaşkentli kadınların buluşma adresi Hanım Lokalleri, yine coşkulu bir buluşmaya ve etkinliğe imza attı. Anneler Günü, Kardeşlik Haftası ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını muhteşem bir etkinlikle kutlayan Hanım Lokali üyeleri, 3 bölümden oluşan gösterileri ve dinletileri ile izleyicileri hem coşturdu hem duygusal yolculuklarla çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hanım Lokalleri, spordan halkoyunlarına, müzik kurslarından gezilere kadar Başkentli hanımların her türlü kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Üyelerinin “terapi merkezimiz” diye nitelendirdiği Hanım Lokalleri, özel günlerde düzenlediği kutlamalar ile üyelerine hem yeteneklerini sergileme, hem hep birlikte eğlenme, hem de sahne tozu yutma heyecanı yaşatıyor.
Her geçen gün büyüyen ve genişleyen merkezleriyle hizmeti Başkentli kadınların ayağına götüren Hanım Lokalleri, son olarak da Anneler Günü, Kardeşlik Haftası ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı 3 ayrı bölümden oluşan gösteriler, dinletiler ve şiirlerle kutladı.

- BÜYÜK BİR AİLEYİZ

2.jpg
Kutlamalara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Hanım Lokallerinin büyük bir aile olduğuna dikkat çekerek, “İnşallah o aileden biri olduğumu siz de kabul ediyorsunuzdur. Buradaki birliktelik gerçekten çok güzeldi. Allah nazarlardan saklasın” diye konuştu. Etkinliği düzenleyerek, salonu dolduran yüzlerce izleyiciye güzel bir gün yaşatan, emek sarf eden, zamanını harcayan herkese teşekkürlerini sunan Nevin Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Sevgimiz hiç eksilmesin hep artsın. Sevenlerimizin sevdiklerimizin sayısı hep çoğalsın. Ne kadar güzel bir şey eğlenmek, birbirimize tebessüm etmek. Şu şarkı ne kadar güzeldi; ‘El ele’. Gerçekten el ele gönül gönüle… Allah bu gönül birlikteliğimizi bozmasın, hep güzel şeyler yaşayalım. Ankara’da, ülkemizde, dünyada güzel şeyler görelim. Allah hepinize iyilikler, güzellikler versin. Emeği geçenleri kutluyorum.”

- HEM GÜLDÜLER HEM AĞLADILAR
Hanım lokalleri üyelerinin Kardeşlik Haftası, Anneler Günü ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları, 3 bölümden oluşan gösteri Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Ankara Marşı ile başladı. Hanım Lokali üyelerinin sergilediği seğmen gösterisi büyük alkış alırken, Türk Sanat Müziği korosunun şarkıları ruhları dinlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Konukevinde kalan bayanlardan birinin, yüzünü gizleyerek, anlattığı hayat hikayesi ve konukevinde okuma yazma öğrenen bir başka bayanın okuduğu şiiri, salondakileri göz yaşlarına boğdu. Yaşamaktan ve çocuklarından vazgeçmeden, Kadın Konukevlerinde hayata tutunan ve aldıkları destekle yeni bir yaşam kurmanın mücadelesini veren kadınların ardından Hanım Lokalleri kreşlerinde eğitim gören çocuklar, annelerine bir gösteri hediye etti. Çocukların büyük alkış alan gösterisinden sonra Latin dansı izleyenleri coşturdu.
Etkinliğin, Kardeşlik Haftası bölümü ise Türk Sanat Müziği korosunun tasavvuf müziği eşliğinde söylediği ilahiler ile başladı ve sonrasında aynı sahnede sergilenen sema ve semah gösterileri ile manevi duyguların kabardığı bir atmosferde son buldu.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bölümü step gösterisiyle solunu yeniden coşturdu. Marşlar ve şarkılar ile halkoyunu ve Latin dansları gösterilerine izleyenler ayakta eşlik etti. Gösteriler, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ve 10. Yıl Marşıyla son buldu.
Kutlamaların son bölümünde bütün ekipler sahneye çıkarak, Nevin Gökçek’e ve programın hazırlanmasına katkı sunan çalışanlara çiçek hediye ettiler.