HACETTEPE'DEKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Hacettepe Üniversite Kampusu içerisinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otoparkı, belediye şirketi BELTAŞ’ın (Belediye Trafik Hiz.Makine Otomotiv İnş. Müh Doğalgaz İç ve Dış Tic. San A.Ş.) işletmesine karar verildi.

18 Kasım 2015 Çarşamba 13:31
HACETTEPE'DEKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, HACETTEPE ÜNİVERSİTE KAMPUSU'NDA BULUNAN, MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT AÇIK OTOPARKI, BELEDİYE ŞİRKETİ BELTAŞ’IN İŞLETMESİNE KARAR VERDİ

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı olağan toplantısında, Hacettepe Üniversitesi tarafından işletilen, ancak işletme ruhsatı olmadığından Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan otoparkla ilgili Başkanlık Yazısı görüşüldü
Yazıda, Hacettepe Üniversitesi kampusünde bulunan 521 araç kapasiteli açık otoparkla ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen 19.03.2015 tarihli ek protokolde, "Belediye'nin söz konusu alanda yapacağı açık veya kapalı otoparkta, Üniversite'ye günlük 50 araçlık yer için 200 araçlık giriş çıkış hakkı vereceği ve bu 50 araçlık yer için araçlardan ücret alınıp alınmaması yetkisinin Üniversite'ye ait olduğu” maddesi bulunduğu
belirtildi.
Yazıda bu hususun da dikkate alınarak, araç başı günlük KDV dahil 1.50 TL üzerinden 5216 Sayılı Yasa'nın ilgili maddeleri gereğince işletme hakkının, protokol doğrultusunda bu alana yapılacak kapalı otopark, spor tesisi, şefkat evi vb tesislerin yapılacağı zamana kadar Büyükşehir Belediyesi şirketi olan BELTAŞ AŞ’ye işletme hakkının devredilmesi, devir protokolüne konulması gereken hükümlerle ilgili olarak da Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın yetkili kılınması istendi.
Başkanlık yazı görüşüldüğü sırada görüş bildiren CHP ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri, yol kenarı otoparklarda sürekli sorunlar yaşandığını belirterek, buralarında belediye şirketi tarafından işletilmesini talep ettiler.
Toplantıda daha sonra oylamaya sunulan Başkanlık Yazısı, oy çokluğuyla karara bağlandı.

-NİKAH İŞLEMLERİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Belediye Meclisi’nce, geçen Ekim ayı toplantısında alınan kararla ilk kez kurulan Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü'nün, 2016 yılında kıyılacak nikah işlemlerinde alınacak olan ücretler de belirlendi.
Meclis’te oy birliğiyle kabul edilen düzenlemeye göre, başvuruda bulunan çiftlerden, 2016 yılında oda nikahı için 100 TL, Gençlik Parkı'nda kıyılan nikahlar için 200 TL, Gençlik Parkı dışındakiler için de 500 TL ücret alınacak.
Kararla ayrıca “Belirlenen ücretlerin her yıl 'Belediye Gelirleri Tarifeleri' kapsamında güncellenmesi, yine 2016 yılı içinde gerçekleştirilecek evlendirme işlemlerinde evlendirilen çiftlere, bedeli 100 TL’yi geçmemek üzere nikah hediyesi verilmesi" de benimsendi.