Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÖRME ENGELLİLERİN BOWLİNG EĞLENCESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi, bir ilke daha imza atarak, 40 üyesini bowling ile tanıştırdı. Farklı ve heyecan dolu bir deneyim yaşayan görme engelli gençler, çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

28 Mart 2013 Perşembe 00:00
GÖRME ENGELLİLERİN BOWLİNG EĞLENCESİ

-GÖRME ENGELLİLER EĞİTİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ (İNTERNET KAFE) ÜYELERİ, ATLANTİS’TE HEYECAN VERİCİ BİR DENEYİM YAŞAYARAK, BOWLİNG İLE TANIŞTI


gorme_engelliler_bowling330.jpg Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi, bir ilke daha imza atarak, 40 üyesini bowling ile tanıştırdı. Farklı ve heyecan dolu bir deneyim yaşayan görme engelli gençler, çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki sosyal yaşam alanları üyelerine, dört dörtlük hizmet vermeyi sürdürüyor.

Türkiye’de bir ilk olarak, “insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilişim teknolojisinden, görme engelli bireylerin de yararlanmalarına olanak sağlamak” amacıyla Beşevler Ankaray İstasyonu’nda açılan Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi, kültürel, sportif ve eğlence amaçlı hizmetler ile de üyelerine hizmet veriyor.

Bu kapsamda pek çok gezi, eğlence ve turnuva düzenleyen Merkez idarecileri, üyeleri için Atlantis’te bowling etkinliği düzenledi. Merkezin 40 üyesinin katıldığı ve 2 saat süren etkinlik, heyecanlı dakikalara sahne oldu. Hayatlarında ilk kez ellerine bowling topu alan görme engellilere öncelikle oyunun amacı anlatılarak, ortam, bowling topu, lobutlar hakkında bilgi verildi.

Merkez idarecilerinin “sağa atın, sola atın” yönlendirmeleriyle lobutları tek tek deviren üyeler, duydukları devrilme sesiyle mutlu olurken, oldukça eğlenceli dakikalar yaşadılar. Başlangıçta zorlanan görme engellilerin zamanla seslere geliştirdikleri hassasiyet ile başarılı sonuçlar ortaya çıktı.

Keyifli bir gün geçiren merkez üyeleri, etkinliğin sonunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, onlara bu deneyimi yaşatan, bu eğlenceli etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.