Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ

-Gökkuşağı kamu pazarı her kesimden Ankaralı’nın Uğrak yeri oldu -Hem Alışveriş Yapan Hem De Bir Halk Ekmek Klasiği Olan Simit Ve Çayla Yorgunluk Atan Başkentliler Haftanın Altı Günü Kamu Pazarını Dolduruyor

14 Mart 2013 Perşembe 00:00
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ

-GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI HER KESİMDEN ANKARALI’NIN UĞRAK YERİ OLDU

-HEM ALIŞVERİŞ YAPAN HEM DE BİR HALK EKMEK KLASİĞİ OLAN SİMİT VE ÇAYLA YORGUNLUK ATAN BAŞKENTLİLER HAFTANIN ALTI GÜNÜ KAMU PAZARINI DOLDURUYOR

kamu_pazari_16.jpg Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler ile Balgat’ı ayıran Eskişehir Yolu üzerindeki Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nda iki yıl önce oluşturulan Kamu Pazarı, Başkentliler’in büyük ilgisini çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın yer tahsis ettiği bazı kamu kuruluşları ve gönüllü kuruluşlar ile üretici birliklerinin satış ofislerinin bulunduğu Kamu Pazarı, Başkentliler’in haftanın altı gününde de uğradığı alışveriş mekanı olma özelliğini taşıyor.

Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Kütüphane, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu gibi kamu kuruluşlarının bulunduğu bir bölgede hizmet veren Gökkuşağı Kamu Pazarı’nın en önemli ziyaretçileri arasında ilk sırayı memurlar alıyor.

Mesai öncesinde saat 07.00’de açılan Halk Ekmek Satış Ofisi’nin kafesine gelerek kahvaltı yapan memurlar, öğle arasında ve iş çıkışında da Kamu Pazarı’nı hem dolaşıyorlar hem de alışveriş yapma imkanı buluyorlar.  

-EMEKLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Kamu Pazarı’na büyük ilgi gösteren bir diğer toplum kesimi ise emekliler… Özellikle Bahçelievler, Emek, Balgat gibi yakın semtlerin yanı sıra Çankaya, Dikmen, Çukurambar ile Çayyolu güzergahında oturan emekliler, Kamu Pazarı’na uğramayı ihmal etmiyor.

Başta ekmek olmak üzere Halk Ekmek ürünlerinden almak için Gökkuşağı Kamu Pazarı’na gelen emekliler, alışverişlerini yapmadan önce veya sonra bir Halk Ekmek klasiği olan simit ve çayla keyifli bir sohbet ortamında da dinlenmiş oluyorlar.

ODTÜ, Hacettepe, Bilkent gibi üniversitelerde okuyan öğrenciler de Kamu Pazarı’na sabah ve akşam saatlerinde gelerek hem çaylarını içiyor hem de günün yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar.

-KAHVALTILIK, GİYİM EŞYASI, KOZMETİK

ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Başkentliler Kamu Pazarı’nda Halk Ekmek’in yanı sıra Ziraat Fakültesi, Fiskobirlik, Gülbirlik,  BELMEK, Tarkoop, Özçaykop, Tarmek, Tariş, BELSO,Vakıflar HASVAK gibi kuruluşların satış ofislerinden başta kahvaltılık ürünleri olmak üzere, kozmetik ve giyim eşyası, sağlıklı oyuncaklar ve bebek ürünleri satın alabilme imkanı bulabiliyorlar. Kamu kuruluşları tarafından üretilen gıda maddelerine özellikle organik, hijyen, taze ve ekonomik olmaları nedeniyle büyük ilgi gösteren Başkentliler, burada bulunan PTT merkezinde de faturalarını yatırabiliyor ve diğer hizmetlerden yararlanıyorlar.

-GÜVENLİ ORTAMDA ALIŞVERİŞ

Halk Ekmek Satış Ofisi ve Kafesi’nin açılmasından sonra büyük hareketlilik kazanan Kamu Pazarı haftanın 6 gününde Başkentlilere hizmet veriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlik şirketi ANFA Güvenlik’in kurduğu sistemle 22 güvenlik kamerası ile izlenen Kamu Pazarı’nda 12 güvenlik görevlisi 3 vardiya halinde görev yapıyor.

 Güvenli bir ortamda alışveriş yapmanın huzurunu yaşayan Başkentliler aynı zamanda Kamu Pazarı’nın bulunduğu Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nı evlerine ya da işlerine giderken yürüyüş koridoru olarak da kullanıyorlar.

-KAMU PAZARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLER:

Özgür Altuner (ODTÜ Öğrencisi) : Kamu pazarına sık sık geliyorum. ODTÜ otobüs durağına yakın olması nedeniyle Kamu Pazarı’na okula gitmeden önce hemen hemen her gün uğruyorum. Burada hem bir şeyler yiyerek karnımı doyuruyorum, hem de bu dinlendirici ortamda bir şeyler okuyabiliyorum.

Orhan Erözkan (Emekli) : Kamu Pazarı’nda, alışveriş olanakları, sosyal imkanlar çok güzel.  Her aradığım ürünü bulabiliyorum, aynı zamanda da kahvaltı yapıyorum. Alışveriş ihtiyacım olduğu dönemlerde mutlaka Kamu Pazarı’na geliyorum.

Hasan İstemi (Emekli) : Kamu Pazarı’na sık gelemiyordum ama otobüsle yakınından gelip geçerken, hep merak ediyordum nasıl bir yer olduğuna dair. O nedenle geldim. Genel olarak çok iyi.

Kemal Bilezikçi (Emekli): Ayrancı tarafında oturuyorum ama sık sık Kamu Pazarı’na geliyorum. Özellikle tam buğday ve köy ekmeği almak için uğruyorum, aynı zamanda Halk Ekmek Kafe’de bir çay içerek soluklanmış oluyorum. Kamu Pazarı’nın diğer satış ofislerinden de alışveriş yaparak Kamu Pazarı’ndan çok amaçlı yararlanıyorum.

Rıfat Başarısoy (Emekli): Kamu Pazarı’na yakın bir yerleşim merkezinde oturuyorum ve Kamu Pazarı’nı çok beğeniyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok çok iyi bir hizmet, Kamu Pazarı’nda hem alışveriş yapıyoruz hem de dinleniyoruz.

Ayşe Başarısoy: Kamu Pazarı’nda kamu malları satılıyor, aynı zamanda ekmek var. Biz memnunuz, çok güzel, belediyemiz gerçekten bu işi iyi yaptı, Halk Ekmek ürünlerini de çok beğeniyorum, ekmeğin her çeşidi var, diğer kamu kuruluşlarının ürünlerinden de alıyoruz. BELMEK’in el sanatları da çok güzel.

GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ
GÖKKUŞAĞI KAMU PAZARI'NA BÜYÜK İLGİ