Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gökçek’ten Jose Mourinho’ya Ankara Daveti…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, SİNPAŞ GYO TARAFINDAN DÜZENLENEN, REAL MADRİD’İN TEKNİK DİREKTÖRÜ JOSE MOURİNHO TARAFINDAN VERİLEN SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI İÇİN LİDERLİK KONFERANSI’NA KATILDI -REAL MADRİD TEKNİK DİREKTÖRÜ JOSE MOURİNHO: “2016’DAN SONRA KIZIMIN OKUDUĞU ÜNİVERSİTENİN ŞEHRİNİN TAKIMINI ÇALIŞTIRMAK İSTERİM” -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: “KIZINIZI ANKARA’DA BİR ÜNİVERSİTEYE ALALIM, SİZ DE BÖYLELİKLE ANKARALI BİR TAKIMI ÇALIŞTIRIRSINIZ

28 Mayıs 2012 Pazartesi 13:23
Gökçek’ten Jose Mourinho’ya Ankara  Daveti…

davet_200.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “2016’dan sonra kızımın okuduğu üniversitenin şehrinin takımını çalıştırmak isterim” diyen Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’ya  “O zaman kızınızı Ankara’da bir üniversiteye alalım, siz de böylelikle Ankaralı bir takımı çalıştırırsınız” dedi.
Başkan Gökçek, Sinpaş GYO’nun Marriaott Otel’de düzenlediği “Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı”na katılarak, konuk konuşmacı Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’yla gerçekleştirdiği kısa sohbette, Ankara davetiyle çarpıcı bir final yaptı.
Ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı’nın moderatörlüğünü yaptığı konferansta kürsüye ilk olarak Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik çıktı. Ankara’da kurulan şirketin yeniden şehre döndüğünü ifade eden Çelik, “Gelecek Geldi” sloganıyla Türkiye’nin en büyük projesini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çelik, “Bu güzel Başkentte yeni projeler üretmek, önce Başkent’e sonra da ülkemize yeni değerler katıyor olmaktan dolayı büyük kıvanç ve sevinç duyuyorum” dedi.
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ise Acun Ilıcalı ile salonda bulunan davetlilerin sorularını yanıtladı.
Mourinho ilk olarak Ilıcalı’nın “Ankara’yı nasıl buldunuz?” sorusuna “Ankara’yı görme fırsatım, tanıma olanağım olmadı. Ancak burada olmaktan çok memnunum ve umuyorum ki buradaki konuşmamızdan herkes memnun kalır” yanıtını verdi.
Efsane teknik direktör Jose Mourinho, katılımcılardan birinin yönelttiği  “Sözleşmenizin bitimi olan 2016 sonrası için planlarınız nelerdir?” sorusuna etkileyici bir yanıt verdi. Futbolda yapılan sözleşmenin değil, başarılı sonuçların esas olduğuna dikkat çeken Mourinho, “Sözleşmem 2016’da bitiyor, umarım ki işimi elimde tutar ve kulübün istediğini veririm. 2016 dediniz, o zaman kızım üniversiteye gidiyor olacak, dolayısıyla yapabilirsem onun üniversiteye gideceği şehirde bir kulübü seçmek isterim” yanıtını verdi.
        
-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN ANKARA’YA DAVET…   
Mourinho’nun konuşmalarından sonra Ilıcalı’nın daveti ile sohbete katılan Başkan Gökçek ise bu etkileyici yanıta yine çarpıcı bir yorum yaptı. Mourinho’ya öncelikle konferansa katılımından dolayı teşekkür eden Başkan Gökçek, “Mourinho, ‘Kızım için yaşıyorum, kızım nereye giderse oraya giderim’ diyor. O zaman kızını Ankara’da bir üniversiteye alalım. O da böylelikle Ankara’da bir takım çalıştırsın” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.
Sohbetin devamında Mourinho’nun “her yerde bir lider, sporda da bir lider” olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “Dikkatimi çekti, ondan ya çok hoşlanıyorlar ya da nefret ediyorlar. Bunu gördüm” dedi. Mourinho’nun liderlik vasfını teyit eden birkaç sözünü katılımcılarla paylaşan Başkan Gökçek, “Muhteşem bir analiz ve strateji uzmanı” diyerek, “Kızınızı Ankara’ya bekliyoruz” dileğiyle konuk teknik direktöre veda etti.