Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÖKÇEK’E, Kazakistan’dan “Dostluk Madalyası"

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazakistan Cumhuriyeti Tarafından Birçok Devlet Başkanı Ve Bürokratına Verilen “Dostluk Madalyası”Na Layık Görüldü -Kazakistan’ın En Büyük Devlet Nişanı Olarak Değerlendirilen Madalya, Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev Tarafından Başkan Gökçek’e Takdim Edildi -Başkan GÖKÇEK: “Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbeyev Gibi Ülkesini Uçuran Efsane Bir Liderin Bu Devlet Madalyasını Bize Layık Görmüş Olması Mutluluk Vericidir. Bu Göğsümde Taşıyacağım Bir Madalyadır” -“Kazakistan Demek Eşittir Türkiye İle Kardeşlik Demektir” -Kazakistan Büyükelçisi Tuimebayev: -“Sayın GÖKÇEK, İki Ülke Arasında Dostluğa Ve Kardeşliğe Dayanan İlişkilerin Daha Da Pekiştirilmesi İçin Her Zaman Destek Veren Siyasetçi Olarak, Yöneticiliği İle Ülkemizde Sevilen Saygı Duyulan Takdir Edilen Bir Devlet Adamıdır” -Onur Madalyası 1995’ten Bu Yana Bm Genel Sekreteri Kofi Annan, Abd Eski Başkanı George Bush’un Da Aralarında Bulunduğu Birçok Cumhurbaşkanı İle Devlet Büyüğüne Verilmişti

14 Aralık 2010 Salı 00:31
GÖKÇEK’E, Kazakistan’dan “Dostluk Madalyası"

1.JPG

Kazakistan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Dostluk Devlet Madalyası ile onurlandırdı.
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev gibi ülkesini uçuran efsane bir liderin bu devlet madalyasını bize layık görmüş olması mutluluk vericidir. Bu göğsümde gururla  taşıyacağım bir madalyadır” dedi.
Kazakistan Cumhuriyeti tarafından halklar arasındaki barışı, dostluğu ve işbirliğini güçlendirme konusunda emeği geçenlere verilen büyük ödül, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen bir  törenle Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev tarafından Başkan Melih Gökçek’e takdim edildi.
Törende konuşan Başkan Gökçek, böylesine önemli bir madalyanın kendisine layık görülmesinden dolayı Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’e teşekkür ederek şunları söyledi:
“Ülkesi için yaptıkları ile bir efsane lider olan sayın Nazarbeyev’in bu önemli nişanı bana layık görmesine çok sevindim. Ben kendilerine şükranlarımı, Kazak halkına da sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kazakistan demek eşittir Türkiye ile kardeşlik demektir.  Tescilli olan bu kardeşlik, bu madalya ile gönüllerimizde de tescil edilmiş oldu. Bu önemli madalyayı her zaman gururla göğsümde taşıyacağım.”
 

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ZHANSEİT TUİMEBAYEV
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Kazakistan Cumhuriyeti “Dostluk Madalyası”nı takdim eden Büyükelçi Zhanseit Tuimebayev, bu madalyanın Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü olan 16 Aralık tarihinde yapılacak kutlamalardan önce, her sene “devlet nişanı” olarak verildiğini belirterek, “Bu nişan, Kazakistan ile işbirliği konusunda büyük emekler veren dostlarımız için veriliyor” dedi.
“Değerli kardeşimiz Melih Gökçek’in Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yaptığı büyük katkılardan dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Dostluk Madalyası’nı, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev adına takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum” diyen Büyükelçi Tuimebayev, “ Kazakistan tarafından yapılan pek çok etkinliğe Sayın Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığını, gerekli desteği esirgemediğini dile getirmek istiyorum. Aynı zamanda Ankara ve Astana arasındaki manevi bağların sürmeye devam ettiği de bunun bir göstergesidir” dedi.
Tarihi ve kültürel olarak, Kazakistan ve Türkiye arasındaki siyasi ekonomik Kültürel askeri ve ticari ilişkiler yıldan yıla büyük gelişmeler gösterdiğine değinen Büyükelçi Tuimebayev daha sonra şunları söyledi:
“Bugünler de Kazakistan ve Türkiye  Asya kıtasında stratejik bir güce sahip önemli ve büyük devletlerdir. Geçen 19 yıl içinde kardeş iki ülke arasında ilişkiler ivme kazanmış, Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler BM, Ekonomik İşbirliği Örgütü, İslam Konferansı Örgütü gibi uluslar arası politikalarla da etkin konuma gelmiştir.
Ülkelerimizin güçlü dayanağı Türk dünyasıdır. Tarihte Türkçe dili konuşan halkların birliğini hayata geçirmek ve bu amaçla Türk devletleri arasında iki devlet birleşerek önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Tarihte ilk defa Türk Dili Konuşanlar İşbirliği Konseyi, Parlamenterler Asamblesi,  Türk Dünyası Akademisi kuruldu. Kazakistan Türkiye ilişkilerinin en üst düzeyde gerçekleşmesine stratejik ortaklık düzeyine çıkarılmasına iki devlet arasında olumlu gelişmelerde  Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük katkıları olduğunu vurgulamak gerekir.”

“YÖNETİCİLİĞİ İLE ÜLKEMİZDE SEVİLEN SAYGI DUYULAN BİR SİYASETÇİDİR”

2.jpg
 Başkan Gökçek’in iki ülke arasında  dostluğa ve kardeşliğe dayanan ilişkilerin daha da pekiştirilmesi için her zaman destek veren siyasetçi olduğunu belirten Büyükelçi Tuimebayev, “ Sayın Gökçek, yöneticiliği ile ülkemizde sevilen saygı duyulan takdir edilen bir devlet adamıdır. Dostluk nişanı toplumların, istikrarı , iki ülke arasındaki dostluklara sulh ve barışa büyük katkısı olanlar için verilen çok değerli bir nişandır. Bugün bu nişanı Ankara büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e taktim etmekten büyük memnuniyet duymaktayız.  İki Ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini bu gibi parlak örneklerinin ülkelerimiz arasında ki ilişkileri daha da pekiştirerek, derinleştireceğine inanmaktayım” diye konuştu.
 

DOSTLUK MADALYASI KİMLERE VERİLİYOR?
1995 yılından bu yana, toplumdaki hoşgörüyü tesis etmede katkıları bulunan, ulusal ve uluslararası ilişkilerde vatandaşlar arasındaki uyumu koruma yönündeki başarılı çalışmalar sergileyen ve halklar arasındaki barışı, dostluğu ve işbirliğini güçlendirme konusunda emekleri olan kişilere takdim edilen Kazakistan Cumhuriyeti “Dostluk Devlet Madalyası”, daha önce de dünyanın sayılı devlet başkanlarına, cumhurbaşkanlarına ve bürokratlarına verilmişti.
BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD eski Başkanı George Bush, Büyük Britanya Başbakanı Margaret Thatcher gibi ünlü isimlere de verilen onur madalyasına, bu yıl Başkan Gökçek layık görüldü.
Sadece Kazakistan ile değil dünyanın önde gelen ülkeleri, şehirleri ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra, yardıma ihtiyacı olan bölgelere insani yardımlarda bulunarak örnek olan ve bu çalışmalarıyla birçok ödüle layık görülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, 2002 yılında da Ankara-Astana şehirleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılardan ötürü “Astana Madalyası” verilmişti.