Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Belmek’lerde Başkentli Kadınlara Yönelik Düzenlediği Hobi Kurslarından Biri Olan “Giyim” Branşı Büyük İlgi Görüyor.

23 Nisan 2013 Salı 00:00
GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BELMEK’LERDE BAŞKENTLİ KADINLARA YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ HOBİ KURSLARINDAN BİRİ OLAN “GİYİM” BRANŞI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
-GİYİM KURSUNDAN BAŞARI İLE MEZUN OLAN PEK ÇOK KADIN YA SERTİFİKALARI İLE BİR ATÖLYEDE YA DA EVİNDE PARÇA İŞ YAPARAK PARA KAZANMA ŞANSI YAKALIYOR.
giyimkurslari330.jpgHer toplumun kendi geleneğini, zevkini, yaşam biçimini de yansıtan giyim, bir yandan küresel bir sektör haline gelerek tek tipleşirken, bir yandan da “terzi” elinden kişiye özel tasarımlarla değerleri yarınlara taşıyor.
Doğası gereği her insan şık, bakımlı ve farklı olmayı isterken, terziler yılların tecrübesi ve sabırla “insana yakışanı” ortaya çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde, 6 ana merkezde Başkentli kadınlara yönelik 31 branşta verdiği Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarından“giyim” branşı da yoğun ilgi görüyor. Kursta 6 bölgede 1220 kadın giyim sanatının inceliklerini öğreniyor.

MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
Giyim kursunda “Temel bilgiler, kumaşlar, ölçü alma, kalıp çıkartma, biçki teknikleri, prova çalışmaları ve süsleme” gibi konular işleniyor. Haftanın 5 günü 09.30-16.00 saatleri arasında verilen giyim kursu, BELMEK’te meslek edinme yönünde verilen eğitimiyle de dikkat çekiyor. Giyim kursundan başarıyla mezun olan pek çok kadın ya sertifikaları ile bir atölyede çalışma imkanı buluyor ya da evinde parça iş yaparak para kazanma şansı yakalıyor.
“KİŞİYE ÖZEL TASARIM”
Emek ASKİ Lojmanlarındaki BELMEK şubesinde giyim kursu veren usta öğretici Tuba Sarıgül, giyim branşında başarılı olmak için yetenekten öte idealistlik gerektiğine dikkat çekiyor. “Giyim branşı”nın sabırsız kişilerin yapabileceği bir iş olmadığını kaydeden Sarıgül, kursta “kişiye özel tasarım” eğitimi verdiğini dile getirerek,“Giyim, güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen, çok keyifli bir alan. Şık ve güzel giyinmek için kadının kendi kişiliğine ve vücut yapısına uygun nitelikte giyinmesi gerektiğini her zaman vurguluyorum. Burada ilik açma, teğel yapma, kalıp çıkarma, makine dikişi gibi temel bilgilerin yanı sıra kişilik özellikleri, ilgi alanları, ruh haline göre kıyafet tasarlamanın inceliklerini öğretiyoruz.  En çok modüle sahip bu kursu başarıyla bitiren kadınlar, meslek olarak devam etmese de en azından kaliteli giyimden anlamaya başlıyorlar ve bilinçli müşteri oluyorlar” diye konuştu.
 “GİYİM SABIR İSTER”
Bir yıllık kursun ardından kadınların yeteneğine göre etekten pantolona, elbiseden cekete 12-13 parça kıyafet diktiğini aktaran Sarıgül, öğrencileriyle çevre gezileri düzenleyerek, hafta sonları kumaşçıları gezdiklerini ve malzeme tanıtımını yerinde yaptıklarını kaydetti. Kadınlara“Gardırobunuzda aynı türden az çeşidiniz olsun ama kaliteli olsun” önerisini de sunan Sarıgül, terziliğin seri üretime karşı özel olmak isteyenlerin seçimi olduğunu söyledi. 
Kursa iki yıldır devam eden emekli Sema Aygül, giyim branşının oldukça sabır istediğine vurgu yaparak,“Hocamız, kurs idarecilerimiz gerçekten çok iyi, bildikleri her şeyi bize aktarıyorlar. Çok uğraşıyoruz ancak sonucu da çok güzel oluyor” dedi.

GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
GİYİM KURSLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR