GİMAT KÖPRÜSÜ’NDE TRAFİK RAHATLAYACAK

Başkentin en işlek kavşaklarından biri olan İstanbul Yolu Gimat Köprüsü ile Anadolu Bulvarı kesişimindeki trafik çilesi sona eriyor.

02 Nisan 2013 Salı 00:00
GİMAT KÖPRÜSÜ’NDE TRAFİK RAHATLAYACAK

İSTANBUL YOLU GİMAT KÖPRÜSÜ, ANADOLU BULVARI KESİŞİMİ’NDEKİ TRAFİK ÇİLESİ SONA ERİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İSTANBUL YOLU ÜZERİNDE BULUNAN GİMAT KÖPRÜSÜ’NÜN ALTINDAKİ ANADOLU BULVARI BAĞLANTILARINI 3’ER ŞERİTTEN 5’ER ŞERİTE ÇIKARARAK BU NOKTADAKİ VARYANTLARDAN GELEN TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA SON VERİYOR

Başkentin en işlek kavşaklarından biri olan İstanbul Yolu Gimat Köprüsü ile Anadolu Bulvarı kesişimindeki trafik çilesi sona gimat_kopru_330_02042013.jpgeriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla Anadolu Bulvarı’nın Gimat Köprüsü’nün altından geçen 3 gidiş 3 gelişlik kısmı 2 şerit genişletilerek 5 gidiş 5 geliş toplam 10 şerite çıkarılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Yonca şeklinde olan Gimat Köprüsü’nün varyant larından gelen trafik 3 şeritli köprü altında sıkışarak yığılmalara neden oluyordu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Gimat Köprüsü’ne ait 4 varyanttan gelen trafiğin 3 er şeritli köprü altında sıkışıklığa neden olduğunu belirterek, bu trafik sorununa son vermek için köprülü kavşağın varyantlarının genişletildiğini, 3 gidiş 3 geliş olan Anadolu Bulvarı’nın 2 şer şerit ilave edilerek 5 şeride çıkarılma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Başkan Gökçek, Anadolu Bulvarı’nın geçtiğimiz aylarda 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şeride çıkartıldığını, Gimat köprü altının ise 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şerit olması nedeniyle bu noktada trafiğin yığılmalara neden olduğunu belirterek, “Köprü altında yaptığımız çalışma ile 3 er şeritli köprü altına 2 şer şerit ilave ederek 5 gidiş 5 geliş toplam 10 şeride çıkarıyoruz” diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gökçek, yol genişletme çalışması için önce kazı ve dolgu çalışması yapıldığını, köprünün beton perde duvarlarla güçlendirildiğini anlattı.

-ANKARA ÇAYI KÖPRÜLERİ DE GENİŞLİYOR –

Başkan Gökçek, Gimat Köprüsü altının yanı sıra devamında bulunan Ankara Çayı üzerindeki köprünün gidiş-gelişli bölümünün de fore kazıklarla desteklenip genişletildiğini, Bu bölümlerinde yolun diğer bölümleri gibi 4’er şeritli hale geleceğini kaydetti.