GENELEV ÇEVRESİNİ BU KEZ DE BRANDA İLE KAPATTILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’taki tarihi dokuyu örten Genelev çevresindeki duvarları yıkmasının ardından bugün de aynı yere gerilen kaçak brandayı yerinden söktü.

19 Eylül 2012 Çarşamba 13:13
GENELEV ÇEVRESİNİ BU KEZ DE BRANDA İLE KAPATTILAR

-BÖLGEDE KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HUKUK TANIMAYAN GENELEV İŞLETMECİLERİNİN BU KEZ DE BİNALARIN ÇEVRESİNİ KAPATTIKLARI BRANDALARI YERİNDEN SÖKTÜ
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜN DE GENELEV ÇEVRELEYEN KAÇAK DUVARLARI YIKMIŞTI

Hukuk tanımayan Genelev işletmecilerinin yaptığı kaçak duvarları dün yıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bugün de binaların çevresine çekilen brandaları sökerek, kaldırdı.
Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl mahkeme karaları doğrultusunda birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan “Ankara Genelevi”nde 28 binanın yıkımını gerçekleştirmişti.
Kalan 2 bina, mahkeme süreci devam ettiği için yıkılamamıştı. Genelev işletmecileri de mahkeme süreci devam eden bu 2 binanın etrafına yeniden duvar örmüş ve derme çatma yapılarla kapatmışlardı. İşletmecilerin bu yasa tanımayan davranışı karşısında Büyükşehir Belediyesi, yapılan bu kaçak duvarı hafta başında yıktı.
Hukuksal gelişimleri dikkate almadan, çevreyi kirletecek her türlü girişimi yapmaktan çekinmeyen işletmecilerin yıkımın ardından duvarların yerine çektikleri brandalar da Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin gözetiminde, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerince söküldü.