23 Mart 2017 Perşembe 08:31
FOMGET, 9. KEZ İL BİRİNCİSİ OLDU

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU (FOMGET), TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN “KULÜPLER ARASI HALK OYUNLARI İL YARIŞMASI”NDA BİR KEZ DAHA BİRİNCİ OLDU

fomget_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyon tarafından düzenlenen “Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Yarışması”nda, “Büyükler Geleneksel Düzenlemeli” dalda birinci oldu.
Halk Oyunları İl Yarışması’nda bu yıl da birinciliğini kazanan FOMGET Halk Oyunları Topluluğu, başarılarına yeni bir şampiyonluk daha ekleyerek, birinciliği 9. kez elde etmiş oldu.
7 farklı kulüpten halk dansları topluluğunun katıldığı yarışmada FOMGET, Burdur yöresine ait halk danslarıyla birincilik kupasını aldı. Yarışmada; Ankara Sanat Kulübü ekibi ikincilik, Çankaya Belediyesi HOYTUR ekibi de üçüncülük kupasının sahibi oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk dansları topluluğu FOMGET, pek çok ülkeye, pek çok şehre taşıdığı Anadolu’nun en güzel ritimleri ve figürleriyle Türkiye'yi temsil ederken, başarılarıyla Başkent’in de gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

-ÜNİVERSİTELİLER TARAFINDAN KURULAN EKİP

Gazi Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından 1993 yılında Ankara’da kurulan Folklor Müzik Gençlik Topluluğu ve Gençlik Spor Kulübü (FOMGET), 1997 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.