Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Etyopya Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-ETYOPYA’NIN BAŞKENTİ ADDİS ABABA’NIN BELEDİYE BAŞKANI KUMA DEMEKSA HE TOKON VE BERABERİNDEKİ HEYET, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -KONUK BAŞKAN: “ANKARA’YI ÇOK MUHTEŞEM ŞEKİLDE MODERNİZE ETMİŞSİNİZ”

02 Mayıs 2012 Çarşamba 16:56
Etyopya Heyetinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

etyopya_207_02052012.jpg

Etyopya’nın Başkenti Addis Ababa’nın Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.
Başkanlık Konutu’nda gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon’un eşi Dibabe Eshetu ile Addis Ababa belediyesinin üst düzey görevlileri bulundu.
Heyeti Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, konuk heyete hoş geldiniz diyerek, “Umarım Başkentimizde güzel günler geçirerek mutlu kalırsınız” dedi.
Konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon da gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek,“Ankara’yı çok muhteşem şekilde modernize etmişsiniz. Sizi tebrik etmek istiyorum. Umarım tekrar seçilirsiniz ve Ankara için çok büyük işler yaparsınız” diye konuştu.
Gördüğü projelerden çok etkilendiğini dile getiren Başkan Kuma Demeksa He Tokon, bazı benzer projelere sahip olduklarını fakat kendi ülkelerindeki alt yapının yeterli düzeyde olmadığını söyledi.
Ziyaret sırasında Başkan Gökçek, Addis Ababa Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon’a porselen bir vazo, eşi Dibabe Eshetu’ya da porselen fincan takımı hediye etti.
Konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon ise Başkan Gökçek’e bir tablo armağan etti.
Ziyaretin ardından Başkan Gökçek konuk heyeti Ankara’da gezdirdi.